Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο γάμος του υπουργού αναβάλλεται λόγω… Facebook

O γάλλος υπουργός Μετανάστευσης Ερίκ Μπεσόν και η μέλλουσα συζυγός του.
Τι γίνεται όταν κάποιοι απειλούν να σαμποτάρουν το γάμο σου μέσω ίντερνετ; Προφανώς και τον αφήνεις για κάποια άλλη στιγμή!

O γάλλος υπουργός Μετανάστευσης Ερίκ Μπεσόν αναγκάστηκε να αναβάλει τον γάμο του με μια 24χρονη φοιτήτρια Καλών Τεχνών, όχι επειδή το μετάνιωσε αλλά επειδή 1.000 πολίτες, εξοργισμένοι από τις διώξεις των Ρομά στη Γαλλία, υπέγραψαν δήλωση στο Facebook απειλώντας να διαταράξουν την τελετή.
 
Αμέσως αφότου γαλλική εφημερίδα αποκάλυψε ότι ο 52χρονος Μπεσόν, ο οποίος χώρισε προσφάτως από τη σύζυγό του, ετοιμάζεται να παντρευτεί τη νεαρή Γιασμίν Τορντζμάν – εγγονή της πρώην πρώτης κυρίας της Τυνησίας Βασίλα Μπουργκίμπα – με πολιτικό γάμο, στις 16 Σεπτεμβρίου, στο Παρίσι, εκατοντάδες Γάλλοι ανάρτησαν ανακοίνωση στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης δηλώνοντας έτοιμοι να κάνουν τον υπουργό «να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα όσα έκαναν οι αρχές στους Ρομά».
 
«Αποφάσισα να αλλάξω την ημερομηνία και την τοποθεσία του γάμου για να εξασφαλίσω ότι θα γίνει πάλι αυτό που δεν έπρεπε να είχε πάψει να είναι: ένα αποκλειστικά ιδιωτικό γεγονός» δήλωσε ο Μπεσόν. «Δεν φοβάμαι τις αποδοκιμασίες και τα αστειάκια αλλά δεν βρίσκω τον λόγο να ξοδέψω δημόσια χρήματα για επιπλέον ασφάλεια σε ένα ιδιωτικό γεγονός» είπε, κατηγορώντας την εφημερίδα που αποκάλυψε λεπτομέρειες για τον γάμο του «χωρίς καμία προειδοποίηση» .
 
Πολιτικός από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, ο Μπεσόν ένωσε από το 2007 τις δυνάμεις του με τη δεξιά κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί. Σήμερα είναι ένας από τους λιγότερο δημοφιλείς πολιτικούς στη Γαλλία, ενώ έχει χαρακτηριστεί και «προδότης της Αριστεράς» .
 
Το μεγαλύτερο πλήγμα στη δημόσια εικόνα του το έδωσε η αμφιλεγόμενη εκστρατεία εκδίωξης των Ρομά και αναγκαστικού επαναπατρισμού χιλιάδων ατόμων από την Ανατολική Ευρώπη που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις νόμιμης παραμονής στη Γαλλία. Ο Μπεσόν, ο οποίος υπεραμύνεται της σκληρής γραμμής που ακολουθεί ο γάλλος πρόεδρος, κατηγορείται από μεγάλο μέρος της γαλλικής Αριστεράς ότι «από μεταρρυθμιστής έγινε ρατσιστής». Ο υπουργός βάλλει κατά των μέσων ενημέρωσης που ασχολούνται με την προσωπική του ζωή. «Δεν μπορώ να δεχθώ ότι πρέπει να συνεχίσω να ζω όπως ζω τις τελευταίες εβδομάδες, κάτω από τους φακούς των παπαράτσι και με χυδαίους δημοσιογράφους να χώνουν τη μύτη τους στην ιδιωτική μου ζωή και στη ζωή της μνηστής μου» δήλωσε. Πήρε διαζύγιο μόλις πέρυσι από την καθηγήτρια πανεπιστημίου Σιλβί Μπρουνέλ, με την οποία έχει τρία παιδιά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε