Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ο γερμανός ΥΠΕΞ παντρεύτηκε τον αγαπημένο του

Τον επί πολλά έτη σύντροφό του παντρεύτηκε με πολιτική τελετή ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκουίντο Βέστερβέλε την Παρασκευή.

Η τελετή έγινε στη Βόννη και σε αυτήν ήταν προσκεκλημένοι μόνο στενοί συγγενείς και φίλοι, γιατί σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργού εκείνος και ο σύντροφός του Μίχαελ Μόντς θεωρούν την ένωσή τους “προσωπική υπόθεση”. Περίπου 20 άτομα ήταν προσκεκλημένα στην τελετή που έκανε ο δήμαρχος της Βόννης Γιούργκεν Νίμπτς.

Ο 48χρονος Βέστερβέλε είναι επικεφαλής του κόμματος FDB των Ελευθέρων Δημοκρατών ενώ ο 43χρονος σύντροφός του είναι μάνατζερ στο χώρο του αθλητισμού. Οι δύο τους γνωρίστηκαν σε εκδήλωση στο Άαχεν το 2003 και από τότε είναι αχώριστοι.

Ο Γκουίντο Βέστερβέλε γνωστοποίησε δημόσια την ομοφυλοφιλία του το 2004 κατά τη διάρκεια δεξίωσης για τα 50α γενέθλια της Άνγκελα Μέρκελ.Μετά τις εκλογές του 2009 έγινε αναπληρωτής καγκελάριος της Γερμανίας και αργότερα υπουργός Εξωτερικών – ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος υπουργός της Γερμανίας.

Ο σύντροφός του τον συνοδεύει από τότε σε πολλά επίσημα ταξίδια σε Ασία και Λατινική Αμερική, πράγμα που συχνά προκαλεί σχόλια του Τύπου. Στη Γερμανία οι γάμοι ομοφυλοφίλων δεν αναγνωρίζονται από το κράτος ωστόσο υπάρχει το “σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών” που εξασφαλίζει κάποια δικαιώματα στα ζευγάρια αυτά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε