Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

O γιος του μάνατζερ των Sex Pistols θα κάψει αναμνηστικά και ενθύμια

O γιος του μάνατζερ των Sex Pistols θα κάψει αναμνηστικά και ενθύμια

Ο γιος του μάνατζερ των θρυλικών Sex Pistols Μάλκομ Μακλάρεν ανακοίνωσε ότι θα βάλει φωτιά και θα κάψει αναμνηστικά κι ενθύμια αξίας εκατομμυρίων δολαρίων το Σάββατο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της ιδιοποίησης της μουσικής πανκ, που εκπροσωπεί το συγκρότημα, από τη mainstream μουσική.

Ο Τζό Κόρε δήλωσε ότι θα κάψει δίσκους των Sex Pistols, ρούχα και άλλα αναμνηστικά την 40η επέτειο της κυκλοφορίας του πρώτου σινγκλ του συγκροτήματος με τον τίτλο “Anarchy in the UK”.

«Αναρωτιόμουν πολύ καιρό τί να κάνω με όλα αυτά και νομίζω ότι αυτή είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να πω «ξέρετε, η μουσική πανκ πέθανε. Σταματήστε να εξαπατάτε τη νεότερη γενιά ότι με κάποιο τρόπο (αυτή η μουσική) μπορεί να προσφέρει πολλά με τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν» εξήγησε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα.

«Δεν έχει. Έχει πεθάνει κι είναι καιρός να σκεφτούμε κάτι άλλο» συμπλήρωσε.

Η Βρετανία έχει προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων, με το σύνθημα «Πανκ στο Λονδίνο», για να γιορτάσει τη συμπλήρωση 40 ετών από την εμφάνιση της πανκ-ροκ στη βρετανική μουσική σκηνή. Οι εκδηλώσεις έχουν προκαλέσει την οργή πολλών θαυμαστών του αντισυμβατικού κινήματος.

Η συλλογή, που περιλαμβάνει σπάνιες ηχογραφήσεις, αφίσες και ρούχα που έραψε η μητέρα του, η σχεδιάστρια Βίβιεν Γουέστγουντ, εκτιμάται ότι είναι αξίας 5 εκατομμυρίων έως 10 εκατομμυρίων λιρών, είπε ο Κόρε, ο οποίος είναι συνιδρυτής του οίκου εσωρούχων Agent Provocateur.

Ο τραγουδιστής των Sex Pistols, Τζον Λίντον, επίσης γνωστός ως Τζόνι Ρότεν, επέκρινε την απόφαση του Κόρε και δήλωσε σε βρετανικά μμε ότι πρέπει να πουλήσει τα ενθύμια και να δωρίσει τα χρήματα σε φιλανθρωπίες.

Όταν τέθηκε αυτό το ερώτημα στο Κόρε, γιατί δεν έκανε κάτι τέτοιο, ο ίδιος απάντησε: «Ποιος στην πραγματικότητα θα τα αγοράσει… Θα καταλήξουν στον τοίχο κάποιων τραπεζιτών. Αυτοί θα τα αγόραζαν κι αυτό δεν θα με ικανοποιούσε και πολύ».

«Νομίζω ότι οι αμετανόητοι οπαδοί βρίσκονται σε σύγχυση και δεν με ενδιαφέρουν καθόλου. Γιατί να τους τα δώσω; Είναι απλά κομφορμιστές με διαφορετικά ρούχα».

Ο Κόρε έκανε γνωστό ότι η μητέρα του, η μεγάλη κυρία της βρετανικής μόδας που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη σκηνή πανκ του 1970, θα παραστεί στο κάψιμο κι ότι ο εκλιπών πατέρας του θα το είχε εγκρίνει.

«Νομίζω πως θα σκεφτόταν πως θα ήταν κάπως ξεκαρδιστικό» τόνισε.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε