Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ο καρκίνος “χτύπησε” ξανά τον Hugh Jackman – ΦΩΤΟ

Ο καρκίνος “χτύπησε” ξανά τον Hugh Jackman – ΦΩΤΟ

O διάσημος πρωταγωνιστής της ταινίας X-Men Χιου Τζάκμαν γνωστοποίησε σήμερα ότι υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση αφαίρεσης ενός καρκινώματος (βασικοκυτταρικό καρκίνωμα) που είχε αναπτυχθεί στη μύτη του και προέτρεψε τον κόσμο να φοράει αντηλιακό.

Ο Τζάκμαν, ηλικίας 47 ετών, ανήρτησε μια φωτογραφία στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram όπου εικονίζεται με ένα χανζαπλάστ στη μύτη του.

Ήταν η πέμπτη κατά σειρά γνωστή στο ευρύ κοινό αφαίρεση βασικοκυτταρικού καρκινώματος από το 2013 στην οποία υποβλήθηκε ο Αυστραλός ηθοποιός.

«Ένα παράδειγμα του τι συμβαίνει όταν δεν φοράς αντιηλιακό. Βασικοκυτταρικό καρκίνωμα. Η ηπιότερη μορφή καρκίνου, εντούτοις σοβαρή. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ και να υποβάλλεστε συχνά σε ιατρικούς ελέγχους» έγραψε ο Τζάκμαν στην ανάρτησή του στο Instagram.

O Τζάκμαν, που επίσης πρωταγωνίστησε μεταξύ άλλων στο μιούζικαλ “Οι Άθλιοι”, έχει στο παρελθόν αποδώσει την ασθένειά του στο γεγονός ότι δεν χρησιμοποιούσε αντηλιακό κατά τη διάρκεια των παιδικών του χρόνων στην Αυστραλία.

Τώρα υποβάλλεται σε ιατρικούς ελέγχους κάθε τρεις μήνες και προωθεί μια σειρά αντηλιακών για παιδιά.

Το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα είναι η συχνότερη μορφή καρκίνου του δέρματος, που παρουσιάζεται στο 90% και πλέον των ασθενών με καρκίνο του δέρματος. Τέτοιου είδους καρκινώματα σπάνια κάνουν μεταστάσεις, ωστόσο εάν δεν αφαιρεθούν ενδέχεται να καταστρέψουν τον περιβάλλοντα μαλακό ιστό.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε