Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

O καταχθόνιος κ.Σαρκοζί έχει απλώσει τα δίχτυα του… παντού!

Οι εκλογές πλησιάζουν και ο Νικολά Σαρκοζί προσπαθεί έστω και την ύστατη ώρα να περισώσει ό,τι μπορεί, μήπως και καταφέρει να σώσει την παρτίδα.

Τι σκέφτηκε ο… δαιμόνιος «Σαρκό»; Να στήσει ένα δίκτυο από δικούς του ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά. Αποστολή τους; Να φιλτράρουν τα πάντα, να μην αφήσουν τίποτα να «τσαλακώσει» (κι άλλο) την εικόνα του προέδρου και να εντοπίσουν κάθε αδύνατο σημείο των αντιπάλων του, ώστε να ξέρουν που να «χτυπήσουν» και πως να… «κάψουν» όλους τους αντιπάλους του προέδρου!

Πρόκειται για αποκάλυψη της Liberation, μόλις τέσσερις μήνες πριν από τις εκλογές του Μαΐου. Το σκάνδαλο Μπετανκούρ τον πλήγωσε, η κρίση στην ευρωζώνη και η… μπότα της Μέρκελ τον «τσαλάκωσαν», οι φήμες πως πίσω από την πλεκτάνη κατά του Στρος Καν βρίσκεται εκείνος, έστειλαν τη δημοτικότητά του στα Τάρταρα.

Γι’ αυτό και ο Νικολά Σαρκοζί αποφάσισε να απλώσει τα δίχτυα του παντού, τοποθετώντας δικού του ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά στο δικαστικό σώμα, στην αστυνομία, στην αυτοδιοίκηση. Ο στόχος ένας και μοναδικός: να αποσοβήσουν ενδεχόμενη αποκάλυψη ενός νέου σκανδάλου, τη δημοσιοποίηση πληροφοριών κατά του προέδρου ή ακόμη και να βγάλουν στη φόρα τα… άπλυτα των άλλων!

Κεντρικό πρόσωπο της… στρατηγικής αυτής είναι ο Αντρέ Ριντ, γνωστός στους δικαστικούς κύκλους της Γαλλίας. Και σε αυτόν ελπίζει ο «Σαρκό» για να μην έχει νέα μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τη Liberation, μόλις την περασμένη εβδομάδα το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο έδωσε το ΟΚ για το διορισμό του 61χρονου διευθυντή επιθεώρησης δικαστικών στη θέση του γενικού εισαγγελέα στο Μπορντό. Και από τη θέση αυτή θα μπορεί να επιβλέπει την υπόθεση Μπετανκούρ, το σκάνδαλο της παράνομης χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί το 2007 από την κληρονόμο της L’ Oreal.

Τα… πιόνια του Σαρκοζί έχουν επίσης τοποθετηθεί και σε άλλες καίριες θέσεις στη Μασσαλία, στο Παρίσι, στη Γκρενόμπλ, στη Λιλ κι αλλού. Στη διάρκεια της ποεδρίας του, άλλωστε, ο Σαρκοζί έκανε ακριβώς όσα είχε υποσχεθεί να ΜΗΝ κάνει: έβαλε τους ανθρώπους του σε κρίσιμα πόστα με στόχο μόνο να ελέγχει τα πάντα και να μαθαίνει τα πάντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Έφαγαν” την Ελλάδα σε τρεις μυστικούς δείπνους

Πτώση για Ολάντ-Σαρκοζί και άνοδος Μπαϊρού-Λεπέν

Ο Νικολά επιστράτευσε την Κάρλα και άνοιξαν το σπίτι τους στους κοινούς θνητούς…

Σαρκοζί: Mοιάζει με το Ναπολέοντα ακόμα και στο ύψος

Spiegel: Αδυσώπητη μάχη Μέρκελ και Σαρκοζί

Προσφυγή του ζεύγους Στρος Καν εναντίον συμβούλου του Σαρκοζί

Σαρκοζί: “Η Κάρλα δεν κατεβάζει αρκετό…γάλα”! ΒΙΝΤΕΟ

Σαρκοζί: «Τρελός και καταθλιπτικός ο Παπανδρέου»

Ποια μέτρα λιτότητας; Ο Σαρκοζί πλήρωνε 37.000 ευρώ την βραδιά για σουίτα στις Κάννες!

Κανεις δε θέλει τον Σαρκοζί – Δημοσκόπηση κόλαφος για τον Γάλλο πρόεδρο

Στα γραφεία του κόμματος Σαρκοζί ανδρες της δίωξης οικονομικού εγκλήματος

O Νικολά πήγαινε συχνά στους Μπετανκούρ και έπαιρνε το φακελάκι του!

Σάλος στη Γαλλία για τα χρήματα στο Σαρκοζί από την κληρονομο της L’ Oreal

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε