Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο κωμικός που πρόσβαλε τον Ερντογάν ξεσπά κατά της Μέρκελ: “Με σέρβιρε στον τύραννο για τσάι”

Ο κωμικός που πρόσβαλε τον Ερντογάν ξεσπά κατά της Μέρκελ: “Με σέρβιρε στον τύραννο για τσάι”

Μετά την απόφαση της Άγκελας Μέρκελ να επιτρέψει στις εισαγγελικές αρχές της χώρας να ασκήσουν δίωξη εναντίον του για προσβολή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κωμικός Γιαν Μπέμερμαν ξέσπασε κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου.

“Η καγκελάριος δεν πρέπει να κάνει υποχωρήσεις όταν πρόκειται για ζητήματα ελευθερίας του λόγου. Εκείνη όμως με έκοψε φιλετάκια και με σέρβιρε για τσάι σε έναν ευερέθιστο τύραννο, μετατρέποντάς με σε έναν Γερμανό Άι Γουέι Γουέι” δήλωσε σε συνέντευξή του στην Die Zeit που θα δημοσιευτεί ολόκληρη το Σάββατο.

Μετά την απόφαση της Γερμανίδας καγκελαρίου ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων για τη δίωξη του κωμικού με την κατηγορία της “προσβολής ξένου αρχηγού κράτους”. Όλα ξεκίνησαν μετά το υβριστικό ποίημα που διάβασε ο κωμικός στον τηλεοπτικό σταθμό ZDF, με την Άγκελα Μέρκελ να ανακοινώνει πως η γερμανική κυβέρνηση έκανε δεκτό το αίτημα του Τούρκου προέδρου να του ασκηθεί ποινική δίωξη.

“Υπήρχαν διαφορετικές απόψεις ανάμεσα στους εταίρους, τους συντηρητικούς και τους σοσιαλδημοκράτες” είχε τονίσει τότε η Άγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας παράλληλα πως η Τουρκία οφείλει να σέβεται την ελευθερία της έκφρασης και του Τύπου. Ανακοίνωσε τότε επίσης ότι επιθυμεί την κατάργηση της διάταξης που επιτρέπει μια τέτοια διαδικασία, διευκρινίζοντας πως ενδέχεται να προχωρήσει σε μεταρρύθμιση του ποινικού κώδικα σχετικά με το άρθρο που τιμωρεί όποιον προσβάλει εκπρόσωπο ξένου κράτους με τριετή ποινή φυλάκισης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε