Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Ο κρυφός εραστής της Μέριλιν και οι αδημοσίευτες φωτογραφίες

Ο κρυφός εραστής της Μέριλιν και οι αδημοσίευτες φωτογραφίες

Μπορεί να μοιάζει με την αρχή ενός παλιομοδίτικου μυθιστορήματος: «Μια φορά κι έναν καιρό, το 1945 ο φωτογράφος με ρίζες στην Τρανσιλβανία Andre de Dienes έψαχνε την μούσα του.

Μόλις είχε μετακομίσει στο Χόλιγουντ από τη Νέα Υόρκη και έψαχνε ένα μοντέλο για να ποζάρει γυμνό για εκείνον. Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες σε πρακτορεία μοντέλω, ένα κορίτσι με το όνομα Norma Jeane Baker μπήκε στην ζωή του.

Η Baker ξημεροβραδιαζόταν έξω από το πρακτορείο μοντέλων Blue Book μήπως και την προσέξει κανείς και ξεκινήσει έτσι η καριέρα της στο Χόλιγουντ. Η 19χρονη Baker περιγράφεται από τον de Dienes στην αυτοβιογραφία του ως ένα “θαύμα” ή ένας “σέξι άγγελος”.

Και όπως θα γραφόταν σε κάθε ρομαντικό μυθιστόρημα, την ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά.

Έτσι, αντί να της ζητήσει να ποζάρει γυμνή, ο de Dienes την προσκάλεσε σε ένα ταξίδι 5 εβδομάδων στην Καλιφόρνια, τη Νεβάδα, την Αριζόνα και το Όρεγκον.

Η υπόλοιπη ιστορία μας έχει ως εξής: Ο de Dienes επέστρεψε στη Νέα Υόρκη, με την ελπίδα ότι θα συνεχιστεί η σχέση τους. Όμως, η σχέση τελείωσε και η Baker έγινε Marilyn Monroe και δεν ήθελε ούτε σχέσεις, ούτε αρραβώνες. Ωστόσο, το 1946, ο de Dienes για ακόμα μια φορά ζήτησε από την Μonroe να ταξιδέψει μαζί του για να την φωτογραφήσει για ένα βιβλίο ποίησης και φιλοσοφίας.

Συμφώνησε. Τρία χρόνια μετά, η Monroe είχε αρχίσει να γίνεται διάσημη. Σε ένα ταξίδι της στη Νέα Υόρκη, βρέθηκε με τον de Dienes, και την φωτογράφισε ξανά σε μια παραλία του Long Island.

Η τελευταία φορά που φωτογραφήθηκε για τον de Dienes, ήταν το 1953 σε μια σκοτεινή κοιλάδα στο Beverly Hills.
Η Monroe πέθανε το 1962. Ακόμα και τότε ήταν σε επαφή με τον de Dienes, παρά το γεγονός ότι είχε ξαναπαντρευτεί και είχε πολλές και θυελλώδεις σχέσεις…

Όπως περιέγραφε ο de Dienes όταν βρίσκονταν η Monroe κοιμόταν στο πίσω μέρος της Buick, του το οποίο αποκαλούσε μικρό κλουβί.  «Η Norma Jeane ξεκαρδιζόταν όταν της έλεγα ότι είναι η μικρή μου σκλάβα», έγραφε ο ίδιος ο de Dienes.

Πολλές από τις φωτογραφίες του de Dienes, που εξέδωσε στην καριέρα του πάνω από 20 βιβλία με γυμνές φωτογραφίες, ήταν κρυμένες στο γκαράζ του σπιτιού του, μέχρι που η γυναίκα του Shirley T. Ellis de Dienes, τις ανακάλυψε πέντε χρόνια μετά τον θάνατό του.

πηγη: huffingtonpost.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε