Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο μακελάρης Μπρέιβικ κατηγορεί τους ψυχιάτρους!

REUTERS
REUTERS

Θέλουν να πλήξουν την αξιοπιστία μου λέει…

Το να του επιδικαστεί η ποινή της ψυχιατρικής παρακολούθησης «είναι το χειρότερο που μπορεί να υποστεί ένας πολιτικός ακτιβιστής», δήλωσε σήμερα στο δικαστήριο ο μακελάρης της νήσου Ουτόγια Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ .
 
«Απονομιμοποιεί όλα όσα υποστηρίζεις», δήλωσε ο Μπρέιβικ στον συνήγορό του Βίμπεκε Χάιν Μπέρα, ενώ απαντούσε στις ερωτήσεις σχετικά με την ψυχιατρική έκθεση που τον πιστοποιεί νομικώς παράφρονα.
Ο ίδιος τόνισε πάντως πως εν συγκρίσει με τη φυλακή, «η ψυχιατρική παρακολούθηση είναι σε πολλές απόψεις πολύ πιο άνετη.
«Ιδού γιατί όσοι επιτυγχάνουν να διαγνωσθούν ως παράφρονες αποδέχονται την ετυμηγορία αμαχητί. Οι πολιτικοί ακτιβιστές αποτελούν εξαίρεση», δήλωσε ο ίδιος.
Παράλληλα, σήμερα, χιλιάδες Νορβηγοί θα βγουν στους δρόμους του Όσλο για να τραγουδήσουν ένα δημοφιλές παιδικό τραγούδι, που κάνει λόγο για ειρήνη και αδελφοσύνη, σε μία εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά του Μπρέιβικ, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει τον συνθέτη του ως Μαρξιστή που κάνει πλύση εγκεφάλου.
Οι διαδηλωτές σκοπεύουν να το τραγουδήσουν πιασμένοι χέρι-χέρι κοντά στο δικαστήριο που δικάζεται ο δράστης της δολοφονίας 77 ανθρώπων, σε μία ένοπλη επίθεση τον περασμένο χρόνο.
Το τραγούδι Barn av Regnbuen «Παιδί του Ουράνιου Τόξου» του Λίλεμπγιερν Νίλσεν, νορβηγική παραλλαγή του γνωστού τραγουδιού του μεγάλου φολκ τραγουδιστή διαμαρτυρίας Πίτερ Σίγκερ «My Rainbow Race» του 1971, αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα στη χώρα. «Είναι ένα καλό παράδειγμα ενός Μαρξιστή που έχει διεισδύσει στον τομέα του πολιτισμού. Γράφει μουσική για να τη χρησιμοποιεί για να κάνει πλύση εγκεφάλου στα παιδιά», είχε δηλώσει ο Μπρέιβικ.
«Μεγάλωσα μ’ αυτό και το τραγουδούσα ως παιδί. Όλοι όσοι γνωρίζω τρέφουν αισθήματα γι’ αυτό και θέλουμε να το ξαναποκτήσουμε», τόνισε ο Λιλ Χιένεβαγκ, ένας από τους διοργανωτές της εκδήλωσης.
«Ο Μπρέιβικ το χρησιμοποίησε ως παράδειγμα πλύσης εγκεφάλου, αλλά μάλλον ισχύει πως είναι παράδειγμα για το αντίθετο. Εμείς πιστεύουμε πως αντιπροσωπεύει τη διαφορετικότητα και αντανακλά την κοινότητα στην οποία επιλέξαμε να ζούμε και την οποία ο Μπρέιβικ και οι όμοιοί του θέλουν να κατεδαφίσουν», τονίζει μία άλλη διοργανώτρια, η Κριστίν Μπαρ στη σελίδα της στο Facebook.
 

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Mπρέιβικ: “Προσπαθούσα να σκοτώσω όσους έμοιαζαν με αριστερούς” – Κόσμος

Μπρέιβικ: ‘Ηθελα να σκοτώσω 564 ανθρώπους! – Κόσμος

Σοκάρει ξανά ο Μπρέιβικ: Ήθελε να απαγάγει και να αποκεφαλίσει online την πρώην πρωθυπουργό – Κόσμος

Μπρέιβικ: “Έπαιζα World of Warcraft και προετοίμαζα την σφαγή”

Άκουσε τον δικηγόρο του και έκοψε το ναζιστικό χαιρετισμό

Απελάθηκε από τη Νορβηγία φανατική θαυμάστρια του Μπρέιβικ

Μπρέϊβικ: Περιμένω κι άλλα χτυπήματα ανα πάσα στιγμή

«Δε λέω τίποτα για να μη γίνουν συλλήψεις » του Μπρέιβικ για τους… “Ναϊτες”

Μπρέιβικ: “Θα το ξανάκανα”

Χαιρέτισε φασιστικά στην έναρξη της δίκης του ο Μπρέιβικ! (VIDEO&ΦΩΤΟ)

Γιατί έβαλε τα κλάματα ο Μπρέιβικ – Δείτε video και φωτό – Δεν ένιωσε τύψεις

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε