Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ο μακελάρης της Νορβηγίας αρνείται να συνεργαστεί με τους ψυχολόγους

Ο μακελάρης της Νορβηγίας αρνείται να συνεργαστεί με τους ψυχολόγους

Η απόφαση να «βγάλουν τρελό» τον άνθρωπο που αιματοκύλισε τη Νορβηγία τον περασμένο Ιούλιο προκάλεσε σάλο. Τώρα, δικαστήριο του Όσλο  ζητάει νέα ψυχιατρική εξέταση του Μπρέιβικ.

Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, δράστης της διπλής επίθεσης του Ιουλίου στο Όσλο από την οποία έχασαν τη ζωή τους 77 άνθρωποι ο οποίος έχει κριθεί ότι δεν είναι νομικά υπεύθυνος για τις πράξεις του έπειτα από μία πρώτη ψυχιατρική εξέταση, αρνείται να συνεργαστεί με τους δύο νέους ψυχιάτρους που έχει ορίσει το δικαστήριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δικηγόρος του.

  “Πιστεύει ότι η πρώτη ψυχιατρική εκτίμηση ήταν λανθασμένη κατά 80%”, εξήγησε ο δικηγόρος του Γκέιρ Λίπεσταντ, αφού ενημέρωσε τον πελάτη του για τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου, που όρισε δύο νέους ειδικούς, Άγκναρ Άσπαας και τον Τέργε Τέρισεν, για να τον εξετάσουν.

 “Δεν πιστεύει ότι οι ειδικοί έχουν τις απαραίτητες γνώσεις για να τον καταλάβουν”, πρόσθεσε ο Λίπεσταντ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη φυλακή όπου ο Μπράιβικ βρίσκεται προφυλακισμένος.

 Οι δηλώσεις του Μπράιβικ ήταν αναμενόμενες καθώς ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να υποβληθεί σε νέα ψυχιατρική εξέταση.

  Στις 29 Νοεμβρίου του 2011 δύο ειδικοί ψυχίατροι, τους οποίους όρισε το δικαστήριο του Όσλο, είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Μπράιβικ πάσχει από “σχιζοφρενική παράνοια” και ότι δεν είναι ποινικά υπεύθυνος για τις πράξεις του.

    Αν επιβεβαιωθεί αυτή η γνωμάτευση, αν καταδικαστεί ο Μπράιβικ θα καταλήξει σε ψυχιατρική κλινική και όχι στη φυλακή.

Σήμερα το μέσημερι τελικά το δικαστήριο του Όσλο έδωσε εντολή, όπως αναμενόταν, για τη διενέργεια νέας ψυχιατρικής εξέτασης του Μπρέιβικ.

Ο Μπρέιβικ μετά την πρώτη εξέταση είχε κριθεί ότι δεν είναι νομικά υπεύθυνος για τις πράξεις του.

    “Η σοβαρότητα της υπόθεσης απαιτεί να επανεξεταστεί η νομική υπευθυνότητα (του Μπρέιβικ)”, δήλωσε η δικαστής Βένχε Ελίζαμπετ Άρντσεν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

 Δύο νέοι ειδικοί, ο Άγκναρ Άσπαας και ο Τέργε Τέρισεν, θα εξετάσουν τον Μπρέιβικ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρνείται νέα ψυχιατρική εξέταση ο δολοφόνος του ‘Οσλο

Τελικά, “έβγαλαν” τρελό τον μακελάρη της Νορβηγίας

Πόσο διεστραμμένες; Κάνουν προτάσεις γάμου στον Μπρέϊβικ!

Έβγαλαν τρελό τον μακελάρη της Νορβηγίας και δε θα τον βάλουν φυλακή

Ηχητικό ντοκουμέντο: Ο Μπρέιβικ τηλεφωνεί στην αστυνομία την ώρα της σφαγής στην Ουτόγια!

Πρώτη δημόσια εμφάνιση του Μπρέιβικ ενώπιον του δικαστηρίου – ΦΩΤΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε