Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ο μακελάρης της Τουλούζ “εκπαιδεύτηκε στο Πακιστάν”

Αυτό υποστηρίζει εκπρόσωπος των Ταλιμπάν αλλά πρόσθεσε πως οι επιθέσεις στη Γαλλία δεν συνδέονται με αυτούς.

Ο Μοχάμεντ Μέραχ είχε εκπαιδευτεί με μια ομάδα Πακιστανών Ταλιμπάν σε ένα στρατόπεδο κοντά στα σύνορα του Πακιστάν με το Αφγανιστάν, όπως υποστήριξε εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Ο 23χρονος “εκπαιδεύτηκε με τους Πακιστανούς Τέχρικ-ε-Ταλιμπάν (ΤΤΡ) στο Βόρειο Ουαζιριστάν”, είπε ο ‘Αχμετ Μάρουατ, ο οποίος συστήθηκε ως εκπρόσωπος της ομάδας Τζαντόλα των TTP.

“Ωστόσο, δεν έχουμε πληροφορίες για τις επιθέσεις στη Γαλλία. Δεν συνδέονται με εμάς”, πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής ο ισχυρισμός του Μάρουατ δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή.

Ο Μέραχ σκοτώθηκε την Πέμπτη σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία, αφού σκότωσε τρεις στρατιώτες, τρία παιδιά και ένα ραββίνο σε τρεις ξεχωριστές επιθέσεις στην Τουλούζη και το Μοντομπάν της Γαλλίας. Ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Γαλλίας έχει δηλώσει πως δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο νεαρός ανήκε σε κάποιο ακραίο δίκτυο ισλαμιστών. Οι αρχές ωστόσο προσπαθούν ακόμη να διαπιστώσουν αν έδρασε μόνος ή αν είχε οικονομική ή ιδεολογική στήριξη.

Το TTP ιδρύθηκε το 2007 ως οργάνωση-ομπρέλα για τις διάφορες πακιστανικές ομάδες που δρουν στις βορειοδυτικές περιοχές του Πακιστάν, κατά μήκος των συνόρων με το Αφγανιστάν. Πολλοί ξένοι έχουν καταφύγει στην οργάνωση αυτή και μάλιστα δύο από τους ανώτατους διοικητές της ισχυρίστηκαν στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι περισσότεροι από 80 Γάλλοι βρίσκονται στο Βόρειο Ουαζιριστάν και ανήκουν σε μια ομάδα ξένων μαχητών που αποκαλείται Τζιχάντ-ε-Ισλάμι. Ορκίζονται πίστη στην Αλ Κάιντα και συνεργάζονται στενά με το TTP.

Διαβάστε

“Είμαι υπερήφανος για τον αδελφό μου”

 

Συγκλονιστική περιγραφή για το πώς σκότωσαν τον μακελάρη της Τουλούζ

 

Η μυστηριώδης γυναίκα πίσω από τον μακελάρη της Τουλούζ

 

Περίμεναν τον “δολοφόνο της Τουλούζ” να σκοτώσει για να έχουν… στοιχεία

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε