Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο “νόμος” του Τραμπ: Ο διευθυντής του FBI έμαθε από την τηλεόραση ότι απολύθηκε!

Ο “νόμος” του Τραμπ: Ο διευθυντής του FBI έμαθε από την τηλεόραση ότι απολύθηκε!

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μάθει εδώ και πολλά χρόνια ως επιχειρηματίας να κάνει τα πράγματα με τον δικό του τρόπο. Πολλές φορές είναι “χοντροκομμένος” αλλά ποτέ δεν τον ένοιαξε. Όπως και τώρα που σοκάροντας τους πάντες, αποφάσισε να απολύσει τον διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ.

Και δεν είχε καν την ευγένεια, ως πρόεδρος των ΗΠΑ, να τηλεφωνήσει στον επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) ή έστω να τον καλέσει στο Λευκό Οίκο για να του ανακοινώσει πως απολύεται. Αντιθέτως, πριν καν φτάσει στα χέρια του Κόμεϊ η επιστολή απόλυσης, ο επικεφαλής του FBI έμαθε τα μαντάτα από την… τηλεόραση!

Σύμφωνα με το CNN, που επικαλείται πηγές που γνωρίζουν το θέμα, ο διευθυντής του FBI βρισκόταν σε σύσκεψη με πράκτορες στο Λος Άντζελες όταν “σήκωσε” το βλέμμα του και είδε στην τηλεόραση να μεταδίδεται η είδηση πως ο Τραμπ (μετά από εισηγήσεις του υπουργού Δικαιοσύνης και του αναπληρωτή γενικού εισαγγελέα) είχε αποφασίσει να τον απολύσει με συνοπτικές διαδικασίες!

Και όχι μόνο το έμαθε από την τηλεόραση, αλλά στην αρχή νόμιζε ότι ήταν και αστείο και έκανε πλάκα. Οι υπόλοιποι που ήταν στο ίδιο δωμάτιο με τον Κόμεϊ “πάγωσαν” και έπαθαν σοκ από την είδηση πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε απολύσει τον διευθυντή του FBI. Αλλά μετά, του κόπηκαν τα γέλια. Και κατάλαβε ότι δεν ήταν πλάκα…

Σε επιστολή του στον Κόμεϊ που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ αναφέρει πως “παρότι εκτιμώ ιδιαίτερα την ενημέρωσή μου από εσάς τρείς ξεχωριστές φορές ότι δεν υπόκειμαι σε έρευνα, ωστόσο συμφωνώ με την κρίση του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι δεν είστε σε θέση να ηγηθείτε αποτελεσματικά της Υπηρεσίας και σας απαλλάσσω από τα καθήκοντά σας και αποχωρείτε από τη θέση σας άμεσα. Είναι απαραίτητο να βρούμε νέα ηγεσία για το FBI που να επαναφέρει τη δημόσια εμπιστοσύνη και πίστη στη ζωτικής σημασίας αποστολής του, της επιβολής του νόμου”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε