Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ο παππούς βγήκε… παγανιά!

Τον χάρο με τα μάτια τους είδαν το πρωί οδηγοί όταν ένας παππούς οδηγούσε για 8 χιλιόμετρα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Τον χάρο με τα μάτια τους είδαν το πρωί στην Κύπρο, οδηγοί στον  αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, παρά τη Μουταγιάκα. 78χρονος οδηγούσε ακάθεκτος το όχημα του στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας  για οκτώ ολόκληρα χιλιόμετρα, χωρίς να αντιληφθεί το παραμικρό, μέχρι που ανακόπηκε από περιπολικά της τροχαίας Λεμεσού.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο υπεύθυνος της τροχαίας Λεμεσού Μιχάλης Κατσουνωτός, ανέφερε πως ο 78χρονος, που είχε συνεπιβάτιδα την 77χρονη σύζυγο του, εντοπίστηκε από οδηγούς να κινείται αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο και μόλις ενημερώθηκε η τροχαία, περιπολικά έσπευσαν στην περιοχή.

Αφού διένυσε απόσταση 8 περίπου χιλιομέτρων, ο 78χρονος οδηγός εντοπίστηκε και ανακόπηκε στην περιοχή του κυκλικού κόμβου Αγίας Φύλας, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει οποιοδήποτε σοβαρό ατύχημα, πέραν από μικρές ζημιές σε καθρεφτάκι ενός άλλου αυτοκινήτου.

Ανακρινόμενος, ο 78χρονος υποστήριξε ότι έχασε τον προσανατολισμό του ενώ προσπαθούσε να μεταβεί στην οικία του στη Λεμεσό, προερχόμενος από το νοσοκομείο Λεμεσού όπου πήγε για να προμηθευτεί φάρμακα, και πως στην προσπάθεια του να επιστρέψει, έκανε επαναστροφή και εισήλθε, άθελα του, στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Ο Μιχάλης Κατσουνωτός δήλωσε πως με επιστολή του θα ζητήσει την άμεση ακύρωση της άδειας οδήγησης και την επανεξέταση του 78χρονου, ο οποίος αντιμετωπίζει τα αδικήματα αμελούς και επικίνδυνης οδήγησης και πρόκλησης τροχαίου δυστυχήματος.

Παρόμοιο περιστατικό με ηλικιωμένο οδηγό σημειώθηκε πριν λίγο καιρό στην ίδια έξοδο του αυτοκινητόδρομου και όπως ανέφερε ο υπεύθυνος της Τροχαίας Λεμεσού, θα δώσει οδηγίες να εξεταστεί κατά πόσο η σήμανση στο συγκεκριμένο σημείο είναι ελλιπής ή χρειάζονται οποιαδήποτε βελτιωτικά έργα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε