Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ο… παχουλός Τραμπ και η… αλλεργική Χίλαρι: Αυτή είναι η κατάσταση της υγείας τους

Ο… παχουλός Τραμπ και η… αλλεργική Χίλαρι: Αυτή είναι η κατάσταση της υγείας τους

Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ παλεύουν για να κερδίσουν την προεδρία των ΗΠΑ και στο πλαίσιο αυτό αλλά κυρίως μετά το λιποθυμικό επεισόδιο της πρώτης, αναγκάστηκαν να δώσουν στη δημοσιότητα στοιχεία για την κατάσταση της υγείας τους. Και οι δυο υποστηρίζουν ότι είναι… “ταύροι”.

Εντάξει, ο Ντόναλντ Τραμπ παραδέχεται πως θα μπορούσε να χάσει μερικά κιλάκια παραπάνω, αλλά ως εκεί. Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων γνωρίζει ότι θα μπορούσε να αδυνατίσει λίγο αλλά κατά τ’ άλλα είναι απόλυτα υγιής, είπε η σύμβουλός του Σάρα Χάκαμπι Σάντερς στο MSNBC. Η πλευρά Τραμπ, ο οποίος είναι 70 ετών, έχει υποσχεθεί να δημοσιοποιήσει κι άλλες πληροφορίες για την υγεία του στο μέλλον. Άρα τι μάθαμε; Ότι ο Τραμπ αισθάνεται λίγο παχουλός και θέλει να αδυνατίσει.

Η Χίλαρι τώρα, δεν θέλει να αδυνατίσει αλλά αυτό δεν είναι το πρόβλημά της. Η 68χρονη υποψήφια των Δημοκρατικών αναρρώνει από μη-μεταδοτική, βακτηριακή πνευμονία και βρίσκεται υπό 10ήμερη αγωγή αντιβίωσης όπως ανέφερε η προσωπική της γιατρός Λίζα Μπάρντακ, σε επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο της Κλίντον.

Από εκεί και πέρα: τα επίπεδα χοληστερίνης και πίεσης της Κλίντον βρίσκονται μέσα σε κανονικά πλαίσια και ότι οι εξετάσεις στήθους (μαστογραφία και υπέρηχος) είναι κανονικές και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ανάπτυξης καρδιακής ανεπάρκειας, που είναι κληρονομική στην οικογένειά της. Η υποψήφια λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για υποθυρεοειδισμό και αλλεργίες, καθώς και συμπληρώματα βιταμίνης Β12 και ένα αντιπηκτικό φάρμακο το οποίο παίρνει μετά τη διάγνωση θρόμβου στο κεφάλι το 2012.

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος της Κλίντον, ο γερουσιαστής Τιμ Κέιν, 58 ετών, επίσης έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή ιατρού. Ο σρ. Μπράιαν Μόναχαν, που επιβλέπει το γραφείο του Θεράποντος Ιατρού στο αμερικανικό Κογκρέσο, είπε ότι ο Κέιν “χαίρει εξαιρετικής υγείας γενικά”, βάσει εξετάσεων του Φεβρουαρίου, και ότι δεν υπόκειται σε καμία φαρμακευτική αγωγή αλλά τού προτάθηκε να πάρει συμπληρώματα βιταμίνης D.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε