Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο πιλότος έκλεισε τον ένα κινητήρα

REUTERS
Εκτός λειτουργίας χρειάστηκε να τεθεί εν πτήσει ο ένας από τους τέσσερις κινητήρες αεροσκάφους της Qantas

Ένα Μπόινγκ 747 της αυστραλιανής εταιρίας Qantas Airways, το οποίο είχε απογειωθεί από τη Μπανγκόκ με προορισμό το Λονδίνο, αναγκάσθηκε να επιστρέψει στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης καθώς, ύστερα από ισχυρούς κραδασμούς και προβλήματα υπερθέρμανσης, ο πιλότος αναγκάσθηκε να θέσει εκτός λειτουργίας τον έναν εκ των τεσσάρων κινητήρων του αεροσκάφους, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία.
 
Το αεροσκάφος, με 308 επιβάτες, προσγειώθηκε με ασφάλεια το πρωί στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ.
 
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας, ο πιλότος αναγκάσθηκε να σβήσει τον κινητήρα, ο οποίος ήταν κατασκευασμένος από τη Rolls-Royce, και να επιστρέψει για προληπτικούς λόγους στη Μπανγκόκ.
 
“Το αεροσκάφος μπορεί να πετάξει με ασφάλεια μόνο με τους τρεις κινητήρες και έτσι προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα στην Μπανγκόκ”, τόνισε.
 
Πέρυσι, φωτιά που εκδηλώθηκε σε κινητήρα Trent 300 της Rolls-Royce σε ένα Airbus Α380 ανάγκασε τον κυβερνήτη του να το προσγειώσει στη Σιγκαπούρη. Μετά το συμβάν αυτό η Qantas καθήλωσε προσωρινά στο έδαφος το στόλο της των Α380.
 
Εκθεση του αυστραλιανού Γραφείου Ασφάλειας των Μεταφορών έδωσε στις αρχές της εβδομάδας στη δημοσιότητα το πόρισμα για το συμβάν αυτό σύμφωνα με το οποίο κατασκευαστικό λάθος οδήγησε σε διαρροή καυσίμου που προκάλεσε τη φωτιά.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε