Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο πιο ακριβοπληρωμένος τραπεζίτης

Τι κι αν υπάρχει κρίση. Τι κι αν οι κυβερνήσεις ζητάνε λιτότητα. Ο κύριος αυτός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος τραπεζίτης με ετήσια αμοιβή…. 7,5 εκατομμύρια ευρώ!
Ο λόγος για τον Μπομπ Ντάιαμοντ, διευθύνων σύμβουλος της Barclays Bank που έλαβε μπόνους 6,5 εκατομμύρια λίρες στερλίνες ($10,5 εκατ., €7,5 εκατ.) το 2010 και έγινε, έτσι, ο πιο καλοπληρωμένος τραπεζίτης στη Βρετανία.
Στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Μπάρκλεϊς καταδεικνύουν ότι η έκτακτη αμοιβή για τον Ντάιαμοντ –που είναι υπήκοος των ΗΠΑ– ανέρχεται σε 1,8 εκατ. λίρες σε μετοχές και 4,7 εκατ. λίρες σε μετοχές και ομόλογα. Ο τακτικός μισθός του σε ετήσια βάση φθάνει τις 250.000 λίρες.
 
Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας βάσει της οποίας ο τομέας δεσμεύτηκε να περιορίσει τις έκτακτες αμοιβές και να αυξήσει τον δανεισμό προς τις επιχειρήσεις.
 
Η Μπάρκλεϊς ανέφερε ότι η έκτακτη αμοιβή του Ντάιαμοντ είναι πολύ χαμηλότερη από τα 9 εκατ. λίρες τα οποία επρόκειτο να φθάνει λόγω της συμφωνίας αυτής.
 
Η ανακοίνωση ακολούθησε παρόμοιες από άλλες μεγάλες βρετανικές τράπεζες, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των οποίων έλαβαν έκτακτες αμοιβές από 1,5 εκατ. στερλίνες ως 5,2 εκατ. στερλίνες.
 
Η Μπάρκλεϊς δεν είχε ενταχθεί στο λεγόμενο πρόγραμμα “διάσωσης” της κυβέρνησης που προέβλεπε την παροχή κεφαλαίων στις τράπεζες στο αποκορύφωμα της κρίσης χρέους του 2008.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε