Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 15 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ο πιο ακριβοπληρωμένος τραπεζίτης

Ο πιο ακριβοπληρωμένος τραπεζίτης
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.03.2011 | 07:59
Πρώτη δημοσίευση: 08.03.2011 | 07:59

Τι κι αν υπάρχει κρίση. Τι κι αν οι κυβερνήσεις ζητάνε λιτότητα. Ο κύριος αυτός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος τραπεζίτης με ετήσια αμοιβή.... 7,5 εκατομμύρια ευρώ!

Ο λόγος για τον Μπομπ Ντάιαμοντ, διευθύνων σύμβουλος της Barclays Bank που έλαβε μπόνους 6,5 εκατομμύρια λίρες στερλίνες ($10,5 εκατ., €7,5 εκατ.) το 2010 και έγινε, έτσι, ο πιο καλοπληρωμένος τραπεζίτης στη Βρετανία.
Στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Μπάρκλεϊς καταδεικνύουν ότι η έκτακτη αμοιβή για τον Ντάιαμοντ --που είναι υπήκοος των ΗΠΑ-- ανέρχεται σε 1,8 εκατ. λίρες σε μετοχές και 4,7 εκατ. λίρες σε μετοχές και ομόλογα. Ο τακτικός μισθός του σε ετήσια βάση φθάνει τις 250.000 λίρες.
 
Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας βάσει της οποίας ο τομέας δεσμεύτηκε να περιορίσει τις έκτακτες αμοιβές και να αυξήσει τον δανεισμό προς τις επιχειρήσεις.
 
Η Μπάρκλεϊς ανέφερε ότι η έκτακτη αμοιβή του Ντάιαμοντ είναι πολύ χαμηλότερη από τα 9 εκατ. λίρες τα οποία επρόκειτο να φθάνει λόγω της συμφωνίας αυτής.
 
Η ανακοίνωση ακολούθησε παρόμοιες από άλλες μεγάλες βρετανικές τράπεζες, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των οποίων έλαβαν έκτακτες αμοιβές από 1,5 εκατ. στερλίνες ως 5,2 εκατ. στερλίνες.
 
Η Μπάρκλεϊς δεν είχε ενταχθεί στο λεγόμενο πρόγραμμα "διάσωσης" της κυβέρνησης που προέβλεπε την παροχή κεφαλαίων στις τράπεζες στο αποκορύφωμα της κρίσης χρέους του 2008.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook