Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο πρίγκιπας που έκλεψε τη… δόξα της Βασίλισσας Ελισάβετ (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Ο πρίγκιπας που έκλεψε τη… δόξα της Βασίλισσας Ελισάβετ (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Ο πρίγκιπας George, γιος του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον ήταν ξανά ο μεγάλος πρωταγωνιστής σε μια… μάζωξη της βασιλικής οικογένειας. Και όχι όποια κι όποια μάζωξη, αλλά στην επίσημη εκδήλωση για τα 90α γενέθλια της προ-γιαγιάς του, Βασίλισσας Ελισάβετ…

Ο δρόμος μπροστά στο παλάτι του Μπάκιγχαμ γέμισε κόσμο που θέλησε να συμμετάσχει στους εορτασμούς των γενεθλίων της βασίλισσας. Οι εορτασμοί συνεχίστηκαν με μια εντυπωσιακή παρέλαση και την παραδοσιακή επιθεώρηση του στρατεύματος κοντά στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Η 90χρονη Ελισάβετ και όλη η βασιλική οικογένεια βγήκαν στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ για να παρακολουθήσουν αεροπορική επίδειξη. Και εκεί ο μικρός Γεώργιος έκλεψε την παράσταση, αφού εντυπωσιάστηκε από τα μαχητικά που περνούσαν πάνω από το κεφάλι του και σαν παιδί της ηλικίας του, έκανε γκριμάτσες και γυρνούσε το κεφαλάκι του για να μπορεί να δει όσο περισσότερο μπορεί το εντυπωσιακό θέαμα.

Η βασιλική οικογένεια, έχοντας μαζί της για πρώτη φορά το νεώτερο μέλος της, την πριγκίπισσα Σάρλοτ που γεννήθηκε τον Μάρτιο του 2015, παρακολούθησε κατόπιν μια αεροπορική επίδειξη από το μπαλκόνι των ανακτόρων.

Η βασίλισσα από την πλευρά της έκλεψε την παράσταση εξαιτίας της ενδυματολογικής της επιλογής: ένα καταπράσινο μαντό και ασορτί καπέλο. Και δεν ήταν λίγοι οι… “ασεβείς” που στο twitter την παρομοίασαν με τον… Κέρμιτ!

Περίπου 1.500 ένστολοι στρατιώτες και 300 άλογα συμμετείχαν στην παραδοσιακή τελετή Trooping the colour (“Απόδοση χαιρετισμού στη σημαία”) η οποία ανάγεται στις πολεμικές προετοιμασίες του παρελθόντος, όταν όλες οι σημαίες επιδεικνύονταν στους στρατιώτες προκειμένου να είναι σε θέση να τις αναγνωρίζουν μέσα στη σύγχυση της μάχης.

Οι εκδηλώσεις για τα γενέθλια της Βασίλισσας δεν σταματούν εδώ. Την Κυριακή (12.06.2016) οργανώνεται στο Λονδίνο ένα τεράστιο “υπαίθριο πάρτι” στο οποίο αναμένονται 10.000 άνθρωποι ενώ άλλες εκδηλώσεις, μικρότερες και σεμνότερες, θα γίνουν σε διάφορες πόλεις της Βρετανίας.

Η βασίλισσα Ελισάβετ γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1926 και γιορτάζει τα γενέθλιά της δύο φορές τον χρόνο: μία σε στενό οικογενειακό κύκλο τον Απρίλιο και άλλη μία, την επίσημη γιορτή, τον Ιούνιο, όπως επιτάσσει η παράδοση.

Φωτογραφίες: EPA, Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε