Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ο πρόεδρος μπορεί να κλωτσάει ελεύθερα σε ποδοσφαιρικό αγώνα – Δείτε το βίντεο

Τι κι αν είναι πρόεδρος της χώρας. Επειδή του έκανε αντικανονικό φάουλ ένας παίχτης σε φιλικό αγώνα αυτός ανταπέδωσε χτυπώντας τον στα γεννητικά όργανα….

Στο γήπεδο όλοι είναι απλώς παίκτες, ακόµη και αν πρόκειται για τον πρόεδρο της Βολιβίας. Απόδειξη, τα φοβερά και τροµερά που εκτυλίχθηκαν στο φιλικό µατς της οµάδας της κυβέρνησης εναντίον της οµάδας του δήµου της πρωτεύουσας. Πρωταγωνιστής ο Εβο Μοράλες και το αντικανονικό χτύπηµά του σε παίκτη της αντίπαλης οµάδας.
 
Ολα συνέβησαν την περασµένη Κυριακή, όταν ο Ντανιέλ Γκουστάβο Καρταχένα, παίκτης του αντιπολιτευόµενου κόµµατος Κίνηµα Χωρίς Φόβο, έκανε φάουλ στον παίκτη µε το νούµερο 10, δηλαδή στον Μοράλες, και τον χτύπησε στο δεξί πόδι.

Ο πρώτος ιθαγενής ηγέτης της χώρας δεν αντέδρασε σ’ εκείνη τη φάση. Λίγα λεπτά αργότερα όµως, έπειτα από σκληρό φάουλ του Καρταχένα σε συµπαίκτη του προέδρου, τον πλησίασε, του έδειξε το τραύµα στο πόδι του και ανταπέδωσε χτυπώντας τον µε το γόνατο στα γεννητικά όργανα. Ωστόσο, αν και ο διαιτητής απέβαλε συνολικά τέσσερις παίκτες, συµπεριλαµβανοµένου του Καρταχένα, και έδειξε τέσσερις κίτρινες κάρτες, τον Μοράλες δεν τόλµησε να τον πειράξει.

Μάλιστα, ο πρόεδρος που κατ’ επανάληψη έχει χρηµατοδοτήσει τέτοιου είδους αγώνες στη φτωχή χώρα των Ανδεων, κατάφερε και να σκοράρει.
 
Η ένταση συνεχίστηκε και µετά το τέλος του παιχνιδιού, που έληξε τελικά ισόπαλο 4-4. Ενας σωµατοφύλακας του Μοράλες επιχείρησε να συλλάβει τον Καρταχένα. Τον υπερασπίστηκε όµως ο αρχηγός της οµάδας του Λουίς Ρεβίλα, ο δήµαρχος της πρωτεύουσας Λα Πας και πολιτικός αντίπαλος του Μοράλες.
 
Μετά τον επεισοδιακό αγώνα, σε ανακοινωθέν του προεδρικού µεγάρου έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος του Κινήµατος για τον Σοσιαλισµό ακολούθησε τοπική θεραπεία µε αλοιφή. Καθώς υπέφερε όµως από φρικτούς πόνους, σύµφωνα πάντα µε την ανακοίνωση, οι γιατροί τού συνέστησαν να ξεκουραστεί για λίγες ηµέρες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε