Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φιγιόν, επικρίνει το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φιγιόν, επικρίνει το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, επέκρινε σήμερα από τη Μόσχα το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης της Κύπρου, εκτιμώντας πως η ΕΕ έθιξε την “αρχή” να μη θίγονται οι τραπεζικές καταθέσεις.

“Δεν μου αρέσει η απόφαση που ελήφθη για την Κύπρο από τους Ευρωπαίους, όχι διότι θα έβλαπτε τα ρωσικά συμφέροντα, αλλά διότι εξασθενεί μια αρχή που ήταν στη βάση του αγώνα τον οποίο διεξαγάγαμε για να σώσουμε το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα” μετά την κρίση του 2008, δήλωσε ο Φιγιόν στη διάρκεια μιας διεθνούς διάσκεψης για τη σύμπραξη Ρωσίας-ΕΕ.

Το 2008, οι Ευρωπαίοι “δήλωσαν πως δεν θα θίγονταν ποτέ οι τραπεζικές καταθέσεις (…). Αυτή είναι η απόφαση που σταμάτησε την κρίση η οποία απειλούσε το σύνολο του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος”, πρόσθεσε ο Φιγιόν.

“Δεν πρέπει να αναθεωρήσουμε αυτή την αρχή. Αν εκτιμάμε πως η φορολόγηση του κεφαλαίου στην Κύπρο δεν είναι επαρκής, ότι είναι διαφορετική απ’ αυτή των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, τότε πρέπει να μεταρρυθμίσουμε τη φορολογία στην Κύπρο, αλλά όχι και να πάρουμε μια απόφαση που μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι θα μπορούσαμε σε άλλες χώρες, αύριο, να τα βάλουμε με τις καταθέσεις και τους αποταμιευτές”, υπογράμμισε ο Φιγιόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Κύπρος: Το νησί που ψάχνει για 5,8 δισ.” – Τι γράφει ο γαλλικός Τύπος

 

Κύπρος: Ομολογιούχοι έξω από το Προεδρικό

Κύπρος: Το σχέδιο που θα ψηφιστεί το βραδυ στην βουλή – Αγνωστο αν έχει την έγκριση της Τρόικας – Δεν περιλαμβάνει κούρεμα

Πάνε για έκτακτο Eurogroup και τηρούν στάση αναμονής

Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους στις κυπριακές τράπεζες της Ελλάδας;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε