Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ο πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επέλεξε το δικό του τηλεοπτικό κανάλι για το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα στους Ιταλούς

Σε σύντομη σύνδεση, ο μεγιστάνας πρωθυπουργός τόνισε ότι αντιτίθεται στις πρόωρες εκλογές, διότι θα στερούσαν από την χώρα την αναγκαία σταθερότητα, εκθέτοντας την σε κίνδυνο, ενώ η Ιταλία χρειάζεται γαλήνη.
 

Ο Καβαλιέρε, πρόσθεσε επίσης ότι είναι πεπεισμένος ότι θα καταφέρει να εξαντλήσει όλο το περιθώριο της νομοθετικής περιόδου, μέχρι, δηλαδή, την Άνοιξη του 2013. Ο ιταλός πρωθυπουργός, τις περασμένες ημέρες, είχε εκφράσει την βεβαιότητα ότι αρκετοί εθνοπατέρες που ακολούθησαν τον πρόεδρο της βουλής, Τζανφράνκο Φίνι, στην ίδρυση του κόμματος «Μέλλον και Ελευθερία», πρόκειται σύντομα να επιστρέψουν στο αρχικό τους σπίτι, στον μπερλουσκονικό, δηλαδή, «Λαό της Ελευθερίας». Στο σημερινό μήνυμά του, υποσχέθηκε, επίσης, φορολογικές αλλαγές, με φοροελαφρύνσεις για τις οικογένειες με παιδιά και την συνολική μείωση του αριθμού βουλευτών και γερουσιαστών.
 
Σε ότι αφορά τις θεσμικές αλλαγές, δεν αποκλείω να μπορέσει να δημιουργηθεί ευνοϊκό κλίμα, ώστε να αποφασισθούν από κοινού με την αντιπολίτευση, δήλωσε ο μίστερ τιβί.
 
Οι παρατηρητές, τονίζουν όμως, ότι και τις ημέρες αυτές των γιορτών, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν πρέπει να έχει καταφέρει να ξεπεράσει την κύρια του ανησυχία και πονοκέφαλο. Εντός του Ιανουαρίου, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας, θα αποφανθεί για το αν είναι έγκυρη η νομική ασπίδα, που προσφέρει προσωρινή ασυλία στον ιταλό πρωθυπουργό και του επιτρέπει, ουσιαστικά, να μην παρουσιάζεται ενώπιον των δικαστικών του Μιλάνου. Μεγάλο μέρος των πολιτικών εξελίξεων, και κυρίως η πιθανότητα πρόωρων εκλογών την Άνοιξη, θα επηρεασθούν, πιθανότατα, και από την προσωπική αυτή παράμετρο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε