Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο πρώτος Κύριος και το “παγωμένο” βλέμμα της Εμινέ Ερντογάν [pics, vid]

Ο πρώτος Κύριος και το “παγωμένο” βλέμμα της Εμινέ Ερντογάν [pics, vid]

Όσοι έβλεπαν τις φωτογραφίες από τη συνάντηση των συζύγων των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, παρατηρούσαν ότι μαζί με τις αναγνωρίσιμες Μελάνια Τραμπ, Μπριζίτ Τρονιέ και Εμινέ Ερντογάν ήταν ένας άνδρας. Τι έκανε ένας άνδρας εκεί; Είναι πολύ απλό.

Είναι ο Gauthier Destenay, σύζυγος του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Χαβιέρ Μπετέλ. Και ως πρώτος Κύριος πήγε στις συναντήσεις που είχαν οι σύζυγοι των ηγετών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ.

Την ώρα που οι ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ συζητούσαν για τα θέματα που απασχολούν τον κόσμο και είχαν την πρώτη τους συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Destenay συνόδευσε τις πρώτες Κυρίες τόσο στο μουσείο Μαγκρίτ όσο και στο Κάστρο του Λάεκεν, όπου παρατέθηκε δείπνο προς τιμήν των συζύγων.

Μια φωτογραφία του Γαλλικού Πρακτορείου και του Πρακτορείου Getty, πάντως, έχει προκαλέσει αίσθηση. Είναι γνωστό ότι η Εμινέ Ερντογάν, σύζυγος του προέδρου της Τουρκίας, δεν είναι ένας ιδιαίτερα χαμογελαστός άνθρωπος. Και πάντα φορά την παραδοσιακή μαντήλα (πρέπει να δώσει το… παράδειγμα γαρ).

Στη φωτογραφία αυτή, από την επίσκεψη των συζύγων σε ένα κατάστημα του βελγικού οίκου μόδας Delvaux, δείχνει την Εμινέ Ερντογάν να έχει γυρίσει την πλάτη στον Destenay και το πρόσωπό της να είναι παγωμένο. Φυσικά, αμέσως δημιουργήθηκε η αίσθηση πως στη σύζυγο του προέδρου της Τουρκίας καθόλου δεν άρεσε που ήταν υποχρεωμένη να είναι δίπλα σε έναν ομοφυλόφιλο άνδρα.

Και στο twitter, πάντως, το “παγωμένο” βλέμμα της Εμινέ Ερντογάν σε όλες τις φωτογραφίες από τις Βρυξέλλες, σχολιάστηκε ιδιαίτερα.

Ο Destenay, που είναι αρχιτέκτοντας, πάντως, ουδώλως ασχολήθηκε με την Εμινέ Ερντογάν. Προτίμησε να μιλήσει με τη Μπριζίτ Μακρόν και τη Μελάνια Τραμπ. Παντρεύτηκε τον Χαβιέρ Μπετέλ το 2015 λίγο αφού το Λουξεμβούργο νομιμοποίησε τους γάμους ανθρώπων του ίδιου φύλλου.

Φωτογραφίες: Reuters, EPA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε