Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο ρώσος πρόεδρος στηλιτεύει την πολιτική του Ιράν.

Ο ρώσος πρόεδρος στηλιτεύει την πολιτική του Ιράν.

 Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως η πιθανότητα νέων κυρώσεων είναι ορατή, σύμφωνα με δηλώσεις που δημοσίευσε χθες το Κρεμλίνο.

Ο Μεντβιέντεφ σε συνέντευξή του στο δανικό κρατικό δίκτυο, που αναδημοσίευσε το Κρεμλίνο δήλωσε: «Επί του παρόντος, το Ιράν δεν επιδεικνύει την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση και συμπεριφέρεται με ιδιαίτερα ανεύθυνο τρόπο. Πρόκειται για ένα θλιβερό γεγονός».

 «Εάν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση, τότε τίποτε δεν μπορεί να αποκλεισθεί, περιλαμβανομένων και των κυρώσεων. Φυσικά, οι κυρώσεις είναι κάτι άσχημο, διότι σπάνια από μόνες τους φέρουν καρπούς. Εάν όμως όλες οι άλλες οδοί έχουν αποκλεισθεί, γιατί όχι;», τόνισε ο ρώσος πρόεδρος, ο οποίος αναμένεται στη Δανία αύριο και μεθαύριο.

 Ερωτηθείς για το «πρόσωπο» που θα κληθεί να υιοθετήσει η Ρωσία στη διεθνή σκηνή, ο Μεντβιέντεφ επέμεινε στην ανάγκη αυτό να είναι «ένα χαμογελαστό πρόσωπο»: «εάν το πρόσωπο της Ρωσίας είναι αυτό ενός χαμογελαστού προσώπου προς τις άλλες χώρες, τότε θα ήταν καλό, αλλά παράλληλα θα πρέπει να μας επιστρέψουν το χαμόγελο και οι άλλοι. Δεν θα πρέπει να δείχνουμε τα δόντια μας στον οποιονδήποτε», υπογράμμισε.

 Ο Μεντβιέντεφ εξέφρασε την αισιοδοξία του όσον αφορά τις σχέσεις της χώρας του με τις ΗΠΑ, υπενθυμίζοντας την υπογραφή στις αρχές του μήνα της νέας συνθήκης για τον πυρηνικό αφοπλισμό: «έχουμε καλές σχέσεις με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση και προσωπικά έχω μία καλή σχέση με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα», τόνισε.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε