Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ο σούπερ τυφώνας Μέγκι πλήττει με σφοδρότητα τις Φιλιππίνες

Ο σούπερ τυφώνας Μέγκι πλήττει με σφοδρότητα τις Φιλιππίνες
Αβοήθητοι ηλικιωμένοι σε οίκο ευγηρίας προσπαθούν να σωθούν από τις πλημμύρες. ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.10.2010 | 08:30
Πρώτη δημοσίευση: 18.10.2010 | 08:30

Ραγδαίες βροχοπτώσεις και σφοδροί άνεμοι σαρώνουν τις βόρειες Φιλιππίνες σήμερα το πρωΐ από την επέλαση του εκτεταμένου σε ένταση και μήκος τυφώνα Μέγκι και οι ειδικοί προβλέπουν επιδείνωση των φαινομένων έως το μεσημέρι.

Ο Μέγκι, ο 10ος τυφώνας που πλήττει φέτος τις Φιλιππίνες επιβράδυνε την πορεία του και πήρε κατεύθυνση προς τα νοτιοδυτικά, παρατείνοντας την άφιξή του στη βόρεια Λουζόν, τη μεγαλύτερη νήσο του αρχιπελάγους, τόνισε η μετεωρολογική υπηρεσία.
 
Στη 01.00 ώρα Ελλάδος οι άνεμοι που συνοδεύουν τον τυφώνα στα ανατολικά της Καγκαγιάν έπνεαν με ένταση 190 χλμ./ώρα και ο ίδιος μετακινείτο νοτιοδυτικά με ταχύτητα 19 χλμ. Κατολισθήσεις αναφέρθηκαν στην επαρχία Απαγιάο.
 
Σύμφωνα με την υπηρεσία για τους Κινδύνους Τροπικών Καταιγίδων Τropical Storm Risk , ο Μέγκι κατατάσσεται στην κατηγορία 5, στην υψηλότερη βαθμίδα που περιλαμβάνει ένταση ανέμων άνω των 250 χλμ/ώρα και θα διατηρήσει την ίδια σφοδρότητα και κατά το πέρασμά του από τη Λουζόν. Οι κυβερνητικές υπηρεσίες κάνουν λόγο για ανέμους 225 χλμ/ώρα στο κέντρο και 260 χλμ/ ώρα στην περιφέρειά του.
 
Ο κυβερνήτης της βόρειας επαρχίας Καγκαγιάν δήλωσε χθες πως ο τυφώνας απειλεί να καταστρέψει έως το 60% της σοδειάς ρυζιού-στην επαρχία παράγεται περίπου το ένα τρίτο του ρυζιού της χώρας.
 
Όπως τόνισε ο ίδιος, πάνω από 1.100 άνθρωποι διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους, ενώ οι υπεύθυνοι προειδοποιούν για τρικυμίες στις θαλάσσιες περιοχές και για τον κίνδυνο πλημμυρών και κατολισθήσεων λόγω της βροχόπτωσης.   Διαδώστε αυτό το άρθρο