Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ο σπαραγμός φωτορεπόρτερ δίπλα σε νεκρά παιδιά – Video και εικόνες σοκ

Ο σπαραγμός φωτορεπόρτερ δίπλα σε νεκρά παιδιά – Video και εικόνες σοκ

Το όνομά του είναι Abd Alkader Habak. Είναι Σύρος φωτογράφος και ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες μιας ακόμη κτηνωδίας. Της επίθεσης αυτοκτονίας σε κονβόι που μετέφερε αμάχους. Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά και παρέσυρε στο θάνατο 126 ανθρώπους, ανάμεσά τους 68 παιδιά.

Οι φωτογραφίες του Habak να σπαράζει με νεκρά παιδιά δίπλα του, μη μπορώντας να διαχειριστεί όσα βλέπει, κάνουν το γύρο του κόσμου. Ο Σύρος φωτογράφος ήταν ανάμεσα σε εκείνους που έτρεξαν στο σημείο της επίθεσης και έσωσαν πολλά παιδιά.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ!

Όμως λύγισε. Και έπεσε στα γόνατα, κατέρρευσε, σπάραξε και δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του για όσα έβλεπε γύρο του. Για την αδικία να γίνονται στόχος άμαχοι. Για το μακελειό στη Συρία. Για ακόμα ένα μακελειό στη Συρία. Είχαν υποσχεθεί σε αμάχους πως θα τους μετέφεραν στις περιοχές Φούα και Καφράγια όπου θα ήταν ασφαλείς. Πολλοί δεν πρόλαβαν ποτέ να φτάσουν. Καμικάζι αυτοκτονίας έριξε παγιδευμένο φορτηγό στο κονβόι που τους μετέφερε.

Τα νέα video που έρχονται στο φως λίγα λεπτά μετά την επίθεση αποκαλύπτουν το μέγεθος του μακελειού. Παιδιά τρομαγμένα ουρλιάζουν από το φόβο. Παντού θάνατος. Άνθρωποι νεκροί ή τραυματισμένοι. Παιδιά με τα πρόσωπά τους γεμάτα αίματα.

«Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τι έγινε. Στεκόμουν δίπλα σε ένα αυτοκίνητο και μοίραζα φαγητό στα παιδιά. Ήμουν λίγα μέτρα μακριά όταν ξαφνικά σημειώθηκε μια μεγάλη έκρηξη. Η κάμερά μου έπεσε στο έδαφος κι εγώ πετάχτηκα μακριά», είπε στο Channel 4.

Η κάμερά του συνέχισε να γράφει όταν παρατήρησε πως ένα παιδί χρειαζόταν βοήθεια. Δεν το σκέφτηκε λεπτό, έτρεξε να βοηθήσει. Και συνέχισε να γράφει καθώς απομάκρυνε το παιδί από το σημείο της επίθεσης. «Τον σήκωσα και άρχισα να τρέχω προς το ασθενοφόρο. Δεν ξέρω τι απέγινε. Τον πήγαν σε ένα από τα νοσοκομεία που βρίσκονται στις περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες», είπε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε