Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ο στρατός επενέβη για να τους σώσει από... το χιόνι

Ο στρατός επενέβη για να τους σώσει από... το χιόνι
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.02.2011 | 07:02
Πρώτη δημοσίευση: 14.02.2011 | 07:02

Η Νότιος Κορέα έχει “χαθεί” στο χιόνι και περισσότεροι από 12.000 στρατιώτες βγήκαν στους δρόμους για να βοηθήσουν τους αποκλεισμένους πολίτες.

Η μεγαλύτερη χιονόπτωση του αιώνα φαίνεται πως σημειώνεται στην Νότια Κορέα, καθώς πόλεις στην ανατολική περιοχή της χώρας έχουν αποκλειστεί από πυκνά στρώματα χιονιού, προκαλώντας την επείγουσα ενεργοποίηση επιχειρήσεων βοήθειας και διάσωσης, στις οποίες συμμετέχουν,περισσότεροι από 12.000 στρατιώτες.
 
Εκατοντάδες οδηγοί αποκλείστηκαν και αρκετά κτήρια κατέρρευσαν, όταν χιονόπτωση ύψους άνω του ενός μέτρου έπληξε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μερικά τμήματα της χώρας. 
Η πρωτεύουσα Σεούλ και τα μεγαλύτερα βιομηχανικά κέντρα της χώρας δεν έχουν επηρεαστεί τόσο άσχημα, όσο οι άλλες περιοχές, από τον χειρότερο χειμώνα των τελευταίων ετών για την κορεάτικη χερσόνησο.
 
Εν τούτοις η μετεωρολογική υπηρεσία προέβλεψε ακόμα πιο δυνατή χιονόπτωση για τη Δευτέρα, την ώρα που ο ποταμός Χαν στην πρωτεύουσα Σεούλ, έχει καλυφθεί από στρώμα πάγου για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο