Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

“Ο τραυματισμός του δ.σ. της Ansaldo Nucleare μπορεί να διατάχθηκε από Έλληνες αναρχικούς”

“Ο τραυματισμός του δ.σ. της Ansaldo Nucleare μπορεί να διατάχθηκε από Έλληνες αναρχικούς”

Αυτό γράφει σήμερα ο ιταλικός τύπος μία εβδομάδα μετά την επιθέση που δέχθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας.

«Ο τραυματισμός του Ρομπέρτο Αντινόλφι, διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας Ansaldo Nucleare, πριν από μια εβδομάδα στη Γένοβα, μπορεί να διατάχθηκε από αναρχικούς που βρίσκονται στις ελληνικές φυλακές», σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιταλική εφημερίδα «Ιλ Σέκολο Ντέτσιμο Νόνο».

Η ιταλική εφημερίδα προσθέτει ότι Έλληνες φυλακισμένοι αναρχικοί, προσφάτως, είχαν γράψει επιστολή, η οποία στη συνέχεια αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και με την οποία ζητούσαν να πληγούν μάνατζερς, όπως ο Αντινόλφι.

Επίσης, η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai Tre, προσθέτει ότι «η Όλγα Οικονομίδου, στην οποία κάνει ευθεία αναφορά στην προκήρυξή της η Fai (Άτυπη Ιταλική Ομοσπονδία), μεταφέρθηκε σε νέα φυλακή, την Κυριακή, 6 Μαΐου, μία ημέρα, δηλαδή, πριν από την επίθεση κατά του Αντινόλφι». Όλα δείχνουν ότι το χτύπημα της Γένοβας, σημειώνει η Rai, «αφιερώθηκε από τους Ιταλούς αναρχικούς στη συγκεκριμένη Ελληνίδα κρατούμενη, διότι και σε άλλο κείμενο, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, περιέχεται η παρότρυνση για βίαιη αντίδραση, μετά από κάθε μεταφορά αναρχικών κρατουμένων σε νέο σωφρονιστικό ίδρυμα».

Σύμφωνα με τους Ιταλούς αναλυτές, «η ελληνική παράμετρος μπορεί να βοηθήσει, τώρα, τους εισαγγελείς της Γένοβας,να καταλάβουν πώς και πότε αποφασίστηκε η χρήση βίας από τους Ιταλούς αναρχικούς».

Μετά την αποστολή πακέτων με εκρηκτικό μηχανισμό στις πρεσβείες της Ελλάδας, της Ελβετίας και της Χιλής, στη Ρώμη, στα τέλη του 2010, το Fai περνά, τώρα, στη χρήση περίστροφου, με μέθοδο που θυμίζει εκείνη των Ερυθρών Ταξιαρχιών.

Οι έρευνες, σύμφωνα με όσα διαρρέουν, αφορούν περίπου 40 υπόπτους.

Στο μεταξύ, σήμερα, οι εργάτες της εταιρίας Ansaldo Energia, μητρικής της Ansaldo Nucleare, κήρυξαν δίωρη στάση εργασίας, σε συμπαράσταση προς τον τραυματισθέντα διευθύνοντα σύμβουλo, καθώς και για να εκφράσουν την απερίφραστη καταδίκη κάθε μορφής βίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε