Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο τρομακτικός ιμάμης Αουλάκι!

Είναι αμερικανο-υεμενίτης, είναι ριζοσπάστης, είναι και ιμαμης. Το μίσος του για τους αμερικανούς είναι λένε τόσο μεγάλο όσο του Μπιν Λάντεν. Τον λένε, Ανουάρ Αλ- Αουλάκι.

Oι ΗΠΑ μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης, Ερικ Χόλντερ, λένε οτι αποτελεί απειλή το ίδιο μεγάλη όσο και ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, και ότι οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να τον “εξουδετερώσουν”.

“Βρίσκεται στον ίδιο κατάλογο με τον μπιν Λάντεν. Είναι το ίδιο ψηλά. Πρώτος, δεύτερος, τρίτος, τέταρτος δεν γνωρίζω. Περιλαμβάνεται στον κατάλογο των προσώπων που με ανησυχούν πάρα πολύ”, τόνισε ο κ. Χόλντερ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Ο ιμάμης Αουλάκι έχει τεθεί από την Ουάσινγκτον στον κατάλογο των στόχων που πρέπει να εξαφανιστούν. Οι ΗΠΑ ποτέ δεν έχουν παραδεχτεί ότι υπάρχει ένας τέτοιος κατάλογος αλλά αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι υπάρχει εντολή δολοφονίας.

Ο κ. Χόλντερ κατηγόρησε τον ιμάμη ότι επιθυμεί να ριζοσπαστικοποιήσει τους αμερικανούς πολίτες ώστε να τους μεταλλάξει σε τρομοκράτες.

“Είναι ικανός να γίνει το alter ego σας. Είναι ικανός να εισέλθει στο μυαλό σας. Είναι ικανός να αλλάξει το καλό και να το κάνει κακό. Να βγάλει την κακή πλευρά σας”
, τόνισε ο κ. Χόλντερ.

Ο ιμάμης Αουλάκι είναι γνωστός για τις επαφές του με τον αμερικανό διοικητή Νιντάλ Χασάν που θεωρείται ο δράστης της δολοφονίας 13 ατόμων τον Νοέμβριο του 2009 στη στρατιωτική βάση Φορντ Χουκ στο Τέξας.

Σε πρόσφατο βίντεό του ο ιμάμης καλεί τους πιστούς του “να σκοτώσουν τους Αμερικανούς”, ενώ μάλλον αυτός είναι που κρύβεται πίσω από την επίθεση στην αεροπορική πτήση Αμστερνταμ-Ντιτρόιτ ανήμερα Χριστούγεννα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε