Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ο χειρότερος χειμώνας στην Ευρώπη

Ο χειρότερος χειμώνας στην Ευρώπη
Τα πάντα έχουν παγώσει στην Πολωνία ακόμη και τα καλώδια στους πυλώνες. ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.01.2010 | 19:46
Πρώτη δημοσίευση: 26.01.2010 | 12:46

Το πολικό ψύχος στην Πολωνία συνεχίζεται εδώ και εβδομάδες ενώ έχει στοιχίσει την ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Δέκα άτομα πέθαναν τις τελευταίες 24 ώρες στην Πολωνία όπου το θερμόμετρο χθες βράδυ έφτασε τους -30 βαθμούς Κελσίου.
 
Από τις αρχές Νοεμβρίου, εξαιτίας του ψύχους, έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 212 άνθρωποι, οι οποίοι σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν κατά κύριο λόγο άστεγοι άντρες 35 έως 60 ετών.

Ο πλέον φονικός χειμώνας των τελευταίων ετών στην Πολωνία ήταν αυτός του 2005-2006, όταν 233 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του ψύχους.

Άλλοι δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της παγωνιάς στη Ρουμανία, το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας στους 33 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από το κύμα ψύχους που πλήττει τη χώρα την τελευταία εβδομάδα. Στη διάρκεια της περασμένης νύχτας τα θερμόμετρα στην Τρανσυλβανία έδειξαν μέχρι μείον 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι αρχές έχουν κινητοποιήσει ειδικά συνεργεία, στα οποία συμμετέχουν και νοσοκόμοι, που αναζητούν κυρίως αστέγους για να τους σώσουν από την παγωνιά. Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών υπέστη ζημιές το δίκτυο παροχής φυσικού αερίου και η κυβέρνηση μείωσε την παροχή στη βιομηχανία για να διατηρηθεί σταθερή η κάλυψη των οικιακών αναγκών. 

Στη γειτονική Βουλγαρία, το κύμα ψύχους έχει προκαλέσει αντίστοιχα προβλήματα, καθώς τα θερμόμετρα έφτασαν να δείχνουν μείον 28 βαθμούς Κελσίου. Λόγω της υπερβολικής ζήτησης ενέργειας για τη θέρμανση κατοικιών, σε ορισμένες περιοχές σημειώθηκαν μπλακ-άουτ. Δεκάδες σχολεία εξάλλου παραμένουν κλειστά.
 
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο