Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο χιονιάς σφυροκοπά τη Γερμανία – Χιλιάδες προβλήματα στις μετακινήσεις

Δεκάδες δρόμοι και σιδηροδρομικές γραμμές έχουν κλείσει στη Γερμανία εξαιτίας του χιονιού και του πάγου

ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει για το σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων και νέες, σφοδρές χιονοπτώσεις.

Στα βόρεια και τα ανατολικά της χώρας κυρίως, η σιδηροδρομική σύνδεση έχει διακοπεί λόγω του πάγου που έχει σχηματιστεί στις γραμμές. Σε ανακοίνωσή της η Ντόιτσε Μπαν, ο γερμανικός οργανισμός των σιδηροδρόμων, προειδοποίησε τους επιβάτες ότι θα υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις, ενδεχομένως και ματαιώσεις ορισμένων δρομολογίων.

Το χιόνι και ο πάγος προκάλεσαν επίσης δεκάδες ατυχήματα στους δρόμους. Ο αυτοκινητόδρομος Βερολίνου-Αμβούργου έκλεισε σήμερα το πρωί λόγω των ατυχημάτων.

Κάπως καλύτερη είναι η κατάσταση στα αεροδρόμια. Στη Φρανκφούρτη, στα δυτικά της χώρας, το διεθνές αεροδρόμιο, το μεγαλύτερο της Γέρμανίας, λειτουργεί σχεδόν κανονικά, όπως επίσης και τα αεροδρόμια του Βερολίνου και του Αμβούργου. Μόνο το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ έκλεισε για πέντε ώρες σήμερα το πρωί και ακυρώθηκαν οι 90 από τις 335 προγραμματισμένες πτήσεις. Το αεροδρόμιο ξανάνοιξε νωρίς το απόγευμα.

Στην Εξ-Λα-Σαπέλ, στα σύνορα του Βελγίου με την Ολλανδία, η κυκλοφορία έχει διακοπεί από το απόγευμα της Πέμπτης λόγω του χιονιού. Τα λεωφορεία θα επιχειρήσουν να βγουν ξανά στους δρόμους αύριο το πρωί. Στην πόλη, από το βάρος του χιονιού κατέρρευσαν οι στέγες μιας αποθήκης και δύο κέντρων ιππασίας, χωρίς πάντως να τραυματιστεί κανείς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε