Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

OHE: Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας διέπραξε η Συρία

OHE: Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας διέπραξε η Συρία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.11.2011 | 17:52
Πρώτη δημοσίευση: 28.11.2011 | 17:46

Ευθύνες στην κυβέρνηση 'Ασαντ για εγκλήματα του συριακού στρατού όπως φόνους, βιασμούς και βασανιστήρια ρίχνει η εξεταστική επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών.

Η επιτροπή, που πήρε συνεντεύξεις από 223 θύματα και μάρτυρες, περιλαμβανομένων και λιποτακτών, κάλεσε τη Συρία να σταματήσει τις "κατάφορες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", να απελευθερώσει τους κρατούμενους που συνελήφθησαν μαζικά και να επιτρέψει στα μέσα ενημέρωσης, στους εργαζομένους σε υπηρεσίες παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και στους παρατηρητές να έχουν πρόσβαση στη χώρα.

Αυτές οι μαρτυρίες δείχνουν ότι έχουν διαπραχθεί "συνοπτικές εκτελέσεις, αυθαίρετες συλλήψεις, εξαφανίσεις, βασανιστήρια, μερικά εκ των οποίων αφορούν σεξουαλική βία καθώς και παραβιάσεις των δικαιωμάτων των παιδιών".

"Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την Επιτροπή δείχνουν ότι αυτές οι κατάφορες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαπράχθηκαν από τις συριακές στρατιωτικές δυνάμεις και τις δυνάμεις ασφαλείας, από την αρχή του κινήματος διαμαρτυρίας το Μάρτιο του 2011" αναφέρει η 40 σελίδων έκθεση.

Η επιτροπή του ΟΗΕ απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση να δώσει άμεσα τέλος και να δεσμευθεί να διεξάγει μία ανεξάρτητη έρευνα για αυτές τις παραβιάσεις.


Διαβάστε

Κι άλλοι νεκροί στη Συρία- Κυρώσεις στο καθεστώς απο τον Αραβικό Σύνδεσμο

   Διαδώστε αυτό το άρθρο