Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

ΟΗΕ: νέος απολογισμός για την Τυνησία, 219 νεκροί

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

219 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 510 τραυματίστηκαν στη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων που οδήγησαν στην πτώση του Τυνήσιου προέδρου Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι.

Πρόκειται για τον επίσημο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της αποστολής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Μπακρέ Ντιαγέ διευκρίνισε ότι 147 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά την έναρξη των ταραχών στην Τυνησία στα μέσα Δεκεμβρίου και 72 άνθρωποι μέσα στις φυλακές.

Πρόκειται πάντως για προσωρινά στοιχεία και ο ΟΗΕ συνεχίζει τις έρευνές του. Ο προηγούμενος απολογισμός του ΟΗΕ έκανε λόγο στις 19 Ιανουαρίου για “τουλάχιστον 100 νεκρούς”.

Και όλα αυτά ενώ συνεχίζονται οι διαδηλώσεις. Το πρωί της Τρίτης, εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης Κασρίν, στην κεντρική Τυνησία, καταγγέλλοντας το χάος που επικρατεί στην πόλη η οποία επλήγη χθες Δευτέρα από βίαια επεισόδια.

Σύμφωνα με το Μοχάμεντ Ντρμπαλί, μέλος της “περιφερειακής επιτροπής για την προάσπιση της επανάστασης” και τον συνδικαλιστή Σαντόκ Μαχμούντι, ο στρατός διέλυσε το πλήθος των διαδηλωτών. Οι πολίτες ζητούσαν επειγόντως μια λύση ώστε να τερματιστεί η “χαοτική και ασταθής κατάσταση” και ζητούσαν την “τιμωρία των κακοποιών” που επιδόθηκαν χθες σε λεηλασίες και καταστροφές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αστυνομία ήταν απούσα από την πόλη, ενώ τεθωρακισμένα του στρατού είχαν σταθμεύσει κοντά σε κυβερνητικά κτίρια. Λίγοι μαθητές πήγαν σήμερα στο σχολείο και ελάχιστα καταστήματα άνοιξαν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε