Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι 50 πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου

Οι 50 πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου

Φορούν ψηλοτάκουνα και ταγιέρ και ξεχωρίζουν! Όχι μόνο με την εμφάνισή τους αλλά γιατί δουλεύουν εξίσου σκληρά με τους άντρες!

Οι Financial Times κάθε χρόνο φτιάχνει την λίστα με τις 50 γυναίκες που ασκούν παγκοσμίως τη μεγαλύτερη επιρροή στο χώρο των επιχειρήσεων.

Για το 2011, την πρώτη θέση έχει η 58χρονη αμερικανίδα Αϊρίν Ρόζενφελντ η οποία διοικεί με τέτοια δεξιοτεχνία τον κολοσσό τροφίμων Kraft Foods, ώστε να έχει πετύχει αύξηση κερδών και εσόδων κατά 25%.

Στη δεύτερη θέση είναι η 56χρονη Γκιουλέρ Σαμπαντζί από την Τουρκία, επικεφαλής του ομώνυμου επιχειρηματικού ομίλου που ίδρυσε ο παππούς της τον περασμένο αιώνα. Ο όμιλος απασχολεί 50.000 εργαζομένους, και ελέγχει σήμερα δεκάδες εταιρείες στην χώρα της αλλά και αλλού, με κύκλο εργασιών 10 δισ. ευρώ.

Η 56χρονη ινδή Ιντρα Νούγι, επικεφαλής της πολυεθνικής PepsiCo έπεσε φέτος στην τρίτη θέση, από την πρώτη που ήταν πέρισυ.

Στην τέταρτη θέση είναι η 53χρονη αφρο-αμερικανίδα Ουρσουλα Μπερνς της Xerox, και στην πέμπτη θέση η συνομήλικη αμερικανίδα Αντρια Γιουνγκ. Η Γιουνγκ διοικεί επί 12 χρόνια την εταιρεία καλλυντικών Avon Products, η οποία διαθέτει 6,2 εκατ. αντιπροσώπους και 100 εκατ. καταναλωτές.

Ακολουθεί στην έκτη θέση η 55χρονη αμερικανίδα Ελεν Κάλμαν της εταιρείας χημικών Dupont. Την έβδομη θέση κατέχει η 57χρονη κινέζα Ντονγκ Μινγκζού των ηλεκτρονικών συσκευών Gree. Η Μινγκζού τα τελευταία 20 χρόνια δεν άφησε ούτε μία μέρα τη δουλειά της για να κάνει διακοπές!

Στην όγδοη θέση είναι η 51χρονη αμερικανίδα Αντζελα Αρεντς, επικεφαλής της εταιρείας ειδών πολυτελείας Burberry.

Στην ένατη θέση βρίσκεται η 77χρονη γιαπωνέζα Γιοσίκο Σινοχάρα, η οποία κρατά τα ηνία της Temp Holdings, εταιρείας υποστήριξης υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό. Ίδρυσε η ίδια την εταιρεία της το 1973. Σήμερα η Temp Holdings έχει 313 γραφεία από το Λος Αντζελες μέχρι την Ταϊβάν.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η 51χρονη Ινδή Τσάντα Κοχάρ, επικεφαλής της ICICI, της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας στην Ινδία.

Και η λίστα συνεχίζεται….

“Η μεγαλύτερη αναδυόμενη αγορά είναι αυτή των γυναικών. Όταν μια γυναίκα αναλαμβάνει ενεργά οικονομικό ρόλο, τα επίπεδα υγείας και εκπαίδευσης της οικογένειας βελτιώνονται”, λέει το νούμερο 5 της λίστας,  Άντρια Γουνγκ, στους Financial Times.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε