Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι Άραβες θα ξεπεράσουν τους Εβραίους έως το 2020

Οι Άραβες θα ξεπεράσουν τους Εβραίους έως το 2020
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 31.12.2012 | 23:32

 Ο αριθμός των Παλαιστίνιων Αράβων και των Εβραίων στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα εδάφη θα είναι ίσος ως το 2016, αλλά ο αριθμός των Παλαιστινίων θα ξεπεράσει εκείνον των Εβραίων ως το 2020, σύμφωνα με μια έκθεση της Παλαιστινιακής Κεντρικής Στατιστικής Υπηρεσίας (Palestinian Central Bureau of Statistics, PCBS) η οποία δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.

Στην έκθεση αυτή διατυπώνεται η εκτίμηση ότι ο αριθμός των Παλαιστίνιων, συμπεριλαμβανομένης της διασποράς, ανερχόταν στα τέλη του 2012 σε 11,6 εκατομμύρια, εκ των οποίων 4,4 εκατ. ζουν στην Δυτική Όχθη, στη Λωρίδα της Γάζας και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ενώ 1,4 εκατ. ζει εντός του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την PCBS, ο αριθμός των Παλαιστίνιων στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα εκτιμάται ότι ανερχόταν σε 5,8 εκατ. στα τέλη του 2012 σε σύγκριση με έναν προβλεπόμενο αριθμό 6 εκατ. Εβραίων.

Κατά την έκθεση, ο αριθμός των Παλαιστίνιων και των Εβραίων θα είναι περί τα 6,5 εκατ. ως τα τέλη του 2016.

Πάντως, με τη γεννητικότητα των Παλαιστίνιων εντός του Ισραήλ στις 3,3 γεννήσεις και 4,4 εκατ. πολίτες στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας, έναντι ενός ρυθμού που φθάνει περίπου τις 3 γεννήσεις μεταξύ των Εβραίων, ο αριθμός των Παλαιστίνιων θα ξεπεράσει αυτόν των Εβραίων ως το 2020, όταν οι Παλαιστίνιοι αναμένεται να φθάσουν τα 7,2 εκατ. και οι Εβραίοι τα 6,9 εκατ. πολίτες.

Η PCBS ανέφερε ότι 2,7 εκατ. Παλαιστίνιοι ζουν στη Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και 1,7 εκατ. ζουν στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εθνική στατιστική υπηρεσία, ο πληθυσμός του Ισραήλ στα τέλη του 2012 υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε σχεδόν 8 εκατ., εκ των οποίων 5,9 εκατ. είναι Εβραίοι, 1,4 εκατ. Άραβες, και οι υπόλοιποι Χριστιανοί και άλλες θρησκευτικές και εθνικές ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για μυστική συμφωνία Εβραίων και Παλαιστινίων


   Διαδώστε αυτό το άρθρο