Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Οι Έλληνες του Καναδά γιόρτασαν το Χριστός Ανέστη

Οι Έλληνες του Καναδά γιόρτασαν το Χριστός Ανέστη

Το «Χριστός Ανέστη» γιόρτασαν οι Ελληνες του Μόντρεαλ στους δώδεκα Ελληνορθόδοξους ναούς της πόλης, που πλημμύρισαν από κόσμο διψασμένο να βιώσει για μια ακόμη χρονιά τη θρησκευτική του παράδοση μακριά από την πατρίδα.

Οι Ελληνες του Μόντρεαλ, συνέρρευσαν στις εκκλησιές μέσα και γύρω από την πόλη καταθέτοντας τις ευχές τους για την μεγάλη της Χριστιανοσύνης γιορτή, ενώ ο μητροπολίτης Καναδά κ. Σωτήριος τέλεσε την λειτουργία της Ανάστασης στον ναό των Αρχαγγέλων του Μόντρεαλ .

Ο Μητροπολίτης Καναδά στο αναστάσιμο μήνυμά του, τονίζοντας την αληθότητα της Ανάστασης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Συνέρχομαι τότε. Γκρεμισμένος και τσαλακωμένος, όπως είμαι, φωνάζω. «Κύριε βοήθει μοι». Ακούω τότε την γνώριμη φωνή. Παιδί μου ξανασήκω. Αισθάνομαι το σταθερό και δυνατό χέρι του Αναστημένου να με ανασηκώνει. Βλέπω και αναγνωρίζω τον Αναστημένο Χριστό. Τον Κύριό μου και Θεό μου. Ζω τον Αναστάντα. «Ζω δε ουκέτι εγώ, ζη δε εν εμοί Χριστός».

Η ευχάριστη καλοκαιρία ολόκληρης της Μεγάλης Εβδομάδας ενθάρρυνε τον Ελληνισμό να παρακολουθήσει μαζικά

τις καθημερινές τελετουργίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας αλλά και τη λιτανεία των Επιταφίων στην ελληνοκρατούμενη περιοχή του Πάρκ Εξτένσιον την εσπέρα της Μεγάλης Παρασκευής.

Οι Ελληνες του Μόντρεαλ ψήνουν από το πρωί τον παραδοσιακό οβελία στους φούρνους των σπιτιών τους στήνοντας γλέντια με δημοτική μουσική στους κήπους και τα γκαράζ τους. Τα κόκκινα αυγά , τα κουλουράκια και τα τσουρέκια αποτέλεσαν μέρος του παραδοσιακού σκηνικού του Πάσχα, που συγκέντρωσε γύρω απο το γιορτινό τραπέζι τις οικογένειες της Ελληνικής ομογένειας με μιά έκφραση νοσταλγίας για τη μακρινή πατρίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάσχα αλα ελληνικά στην Αυστραλία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε