Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 22 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι "Φίλοι της Ελλάδας" στο Ευρωκοινοβούλιο

Οι `Φίλοι της Ελλάδας` στο Ευρωκοινοβούλιο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.06.2012 | 20:32
Πρώτη δημοσίευση: 27.06.2012 | 20:23

Την ιδρυτική διακήρυξη του κύκλου ευρωβουλευτών «Φίλοι της Ελλάδας», υπέγραψαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, δέκα ευρωβουλευτές με πρωτοβουλία του ελληνικής καταγωγής, Γερμανού ευρωβουλευτή Γ. Χατζημαρκάκη.

Η δημιουργία του Κύκλου αποτελεί προσπάθεια αύξησης της ευαισθητοποίησης για την Ελλάδα και την ελληνική κουλτούρα. Βασικό θέμα της ιδρυτικής εκδήλωσης ήταν η επισήμανση της σοβαρής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης, καθώς και η διαπίστωση ότι η χώρα δεν αποτελεί μόνο γενέτειρα της Δημοκρατίας, αλλά και σύμβολο της θέλησης της Ευρώπης να παραμείνει ενωμένη και να αναπτύξει περαιτέρω την ευρωπαϊκή ιδέα.

Στόχος του Κύκλου Ευρωβουλευτών «Φίλοι της Ελλάδας» είναι να συμμετάσχει σε πρωτοβουλίες οι οποίες θα αναπτύξουν μία θετική αντίληψη, τόσο για τη χώρα όσο και για τον πολιτισμό της, αλλα και να βοηθήσουν την Ελλάδα στη διαδικασία μεταρρυθμίσεων που έχει ξεκινήσει, ώστε να δοθεί το ισχυρό μήνυμα, ότι η χώρα δεν αντιμετωπίζει μόνη της την κρίση αλλά έχει και την Ευρώπη στο πλευρό της.

«Αυτός ο κύκλος αποτελεί ένα φόρουμ ανταλλαγής ιδεών και συντονισμού προσπαθειών, που πιστεύει στους Έλληνες και θέλει να στηρίξει την Ελλάδα με έμπρακτο τρόπο» δήλωσε ο κ. Χατζημαρκάκης κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης του κύκλου στην οποία οι ευρωβουλευτές συζήτησαν τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βοηθηθεί ο τουρισμός στη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε παρουσίαση ενός πλάνου ανάπτυξης του τουρισμού από τον γενικό διευθυντή του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιώργο Δρακόπουλο, ο οποίος υπογράμμισε ότι η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας βασίζεται σημαντικά στον τομέα αυτό.

Οι ευρωβουλευτές ως πρώτη πράξη στήριξης υπέγραψαν μία δημόσια πρόσκληση για τους Ευρωπαίους τουρίστες να επιδιώξουν να περάσουν φέτος τις διακοπές τους στην Ελλάδα, ενώ θα λειτουργήσουν και οι ίδιοι ως πρεσβευτές για την προώθηση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Χατζημαρκάκης καλεί τους γερμανούς βουλευτές να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα

   Διαδώστε αυτό το άρθρο