Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Οι G7 θα συζητήσουν τις ισοτιμίες νομισμάτων

REUTERS
Σύνοδος των υπουργών οικονομικών του G7, με κύριο θέμα συζήτησης τις ισοτιμίες μεταξύ των νομισμάτων

Οι υπουργοί Οικονομικών του G7 συναντώνται σήμερα στην πόλη Γκιεονγκζού, στη Νότια Κορέα, ενόψει της συνόδου του G20, με στόχο την εκτόνωση της έντασης για το θέμα των ισοτιμιών μεταξύ των κυριοτέρων νομισμάτων.
 
“Η σύνοδος του G7 άρχισε”, δήλωσε Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των κρατών του G20 καλούνται να αξιολογήσουν την κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία και να κάνουν εκτιμήσεις για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται να γίνουν ώστε να εκτονωθεί “ο νομισματικός πόλεμος”.
 
Τα συμπεράσματα που θα βγουν για την κατάσταση της διεθνούς οικονομίας θα χρησιμοποιηθούν για την προετοιμασία της συνόδου κορυφής του G20, που θα γίνει στις 11 και 12 Νοεμβρίου, στη Σεούλ.
 
Σύμφωνα με το οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων Dow Jones, ένα προσχέδιο της κοινής δήλωσης του G7 αναφέρει ότι οι αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες του G20 αναλαμβάνουν τη δέσμευση “να απέχουν από την ανταγωνιστική υποτίμηση” των νομισμάτων, στρατηγική που χρησιμοποιείται με στόχο τη χειραγώγηση των νομισματικών ισοτιμιών για την τόνωση της οικονομίας μίας χώρας.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε