Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 40 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι G8 στηρίζουν με 40 δισ. δολάρια την «Αραβική Άνοιξη»

Οι G8 στηρίζουν με 40 δισ. δολάρια την «Αραβική Άνοιξη»
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.05.2011 | 15:07
Πρώτη δημοσίευση: 27.05.2011 | 15:07

Η πρόταση ανήκει στον Γάλλο πρόεδρο Νικόλα Σαρκοζί και μέχρι τον Ιούλιο αναμένεται να έχει αποφασιστεί πόσα θα δώσει κάθε χώρα.

«Εκείνο που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Σαρκοζί είναι ένα συνολικό πακέτο 40 δισ. δολαρίων για την περιοχή. Το πακέτο αυτό δεν έχει επιμερισθεί κατά χώρα και θα υπάρξουν συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών και Οικονομίας μέχρι τις αρχές Ιουλίου προκειμένου να διαρθρώσουμε καλύτερα το πρόγραμμα», τόνισε ο Τυνήσιος υπουργός Οικονομικών Τζαλούλ Αγιέντ.

Η Γαλλία, ως διοργανώτρια της Συνόδου των οκτώ πλέον ανεπτυγμένων κρατών στον πλανήτη, έχει προσκαλέσει στις εργασίες της Ντοβίλ του πρωθυπουργούς της Τυνησίας Μπέτζι Κάιντ Εσέμπσι και της Αιγύπτου Ισάμ Σάραφ, ως εκπροσώπους των δύο χωρών που πρωτοστάτησαν στο κύμα των εξεγέρσεων, οι οποίες έσπειραν στον αραβικό κόσμο το μήνυμα του εκδημοκρατισμού.

Ο Αγιέντ δεν έδωσε περαιτέρω εξηγήσεις για τη φύση της βοήθειας, η οποία όμως αναμένεται να συγκροτηθεί κατά κύριο λόγο με δάνεια από διεθνείς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.   Διαδώστε αυτό το άρθρο