Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Οι Γερμανοί αγαπούν τη Μέρκελ και αντιπαθούν τον Σαρκοζί

Μπορεί στην Ευρώπη η φωτογραφία της να χρησιμοποιείται συχνά για προπόνηση με βελάκια, αλλά οι Γερμανοί (τελευταία) την αγαπούν πολύ!

Η Άνγκελα Μέρκελ δε θα μπορούσε να ζητήσει τίποτα άλλο: είναι κυρίαρχος της Ευρώπης και η δημοτικότητά της στη Γερμανία έχει πάρει την… ανηφόρα! Αυτό δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση. Ίσως θα μπορούσε… Λίγο καλύτερη γνώμη για το… έτερον ήμισύ της, Νικόλα Σαρκοζί.

Αν γίνονταν σήμερα εθνικές εκλογές, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) και το αδελφό κόμμα της στη Βαυαρία, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), θα λάμβαναν 38% των ψήφων, δηλαδή το υψηλότερο ποσοστό τους από τον Αύγουστο του 2009 (λίγο πριν από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές), σύμφωνα με μια έρευνα του ινστιτούτου Forsa που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.500 ανθρώπων από τις 30 Ιανουαρίου ως τις 3 Φεβρουαρίου και δημοσιεύεται στο εβδομαδιαίο περιοδικό Stern.

Το 53% των Γερμανών είναι πλέον πεπεισμένοι πως οι χώρες της ευρωζώνης θα καταφέρουν να επιλύσουν την κρίση, παρά την κρίσιμη κατάσταση της Ελλάδας, σύμφωνα με μια άλλη δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου, που δημοσιεύεται στο ίδιο περιοδικό. Τον Οκτώβριο του 2011, το ποσοστό των αισιόδοξων ήταν μόνο 41%.

Για τον διευθυντή του ινστιτούτου Forsa, τον Μάνφρεντ Γκίλνερ, η καλή επίδοση των CDU και CSU εξηγείται από τη δημοτικότητα της Μέρκελ. «Αυτή είναι που τραβάει προς τα πάνω τα δύο συντηρητικά κόμματα», δήλωσε.

Μεταξύ των ευρωπαίων πολιτικών στους οποίους οι Γερμανοί έχουν εμπιστοσύνη για να λύσουν την κρίση, αναφέρονται, εκτός από την Μέρκελ, ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (76%), ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι (60%) και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο (56%).

Οι Γερμανοί είναι πιο μοιρασμένοι όσον αφορά τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, την επανεκλογή του οποίου στηρίζει με κάθε τρόπο η Μέρκελ: 46% τον βρίσκουν συμπαθητικό αλλά 49% δεν τον εκτιμά.

Τελευταίοι στην κατάταξη αυτή είναι ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον (38% τον συμπαθούν) και ο Έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος (37%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα γερμανική έμπνευση: Θα μας δίνουν το δάνειο σε δόσεις!

Η Μέρκελ βλέπει οράματα τύπου ”Ανάπτυξη στην Ελλάδα”

Μέρκελ: αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ δεν θα φταίω εγώ!

“Νέα Φιλική Εταιρεία” έστειλε επιστολή στη Μέρκελ,με τρομερά υποννοούμενα και για τα εθνικά

Στα ύψη η δημοτικότητα της Μέρκελ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε