Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι Γερμανοί αμφισβητούν ότι θα εφαρμόσουμε τα μέτρα λιτότητας

Οι Γερμανοί αμφισβητούν ότι θα εφαρμόσουμε τα μέτρα λιτότητας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.02.2012 | 13:20
Πρώτη δημοσίευση: 12.02.2012 | 13:20

Αρκετοί μάλιστα γερμανοί εκτιμούν ότι μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα έχει δυσάρεστες συνέπειες και για την οικονομία της Γερμανίας.

 Να αποδεχθούν οι χώρες της Ευρώπης την χρεοκοπία της Ελλάδας ζητεί το 46% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF, ωστόσο ακριβώς ίδιο είναι το ποσοστό εκείνων που έχουν την αντίθετη άποψη. Παρόλα αυτά, το 66% των ερωτηθέντων αμφισβητεί τη θέληση της Ελλάδας να εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας, ενώ μόλις στο 27% ανέρχεται το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι γίνονται κάποια σοβαρά βήματα στη χώρα.

    Το 62% των ερωτηθέντων εκτιμά πάντως ότι μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα έχει δυσάρεστες συνέπειες και για την οικονομία της Γερμανίας, ενώ στο 17% ανέρχεται το ποσοστό εκείνων που απάντησαν ότι θα έχει θετικές συνέπειες.

    Στην ίδια δημοσκόπηση, ο συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) συγκεντρώνει 37%, κερδίζοντας δύο μονάδες από τον περασμένο μήνα, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) χάνουν μία μονάδα και φθάνουν το 29%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) μένουν «κολλημένοι» στο 3%, οι Πράσινοι χάνουν δυο μονάδες στο 14%, η Αριστερά μένει στο 7% και το Κόμμα των Πειρατών αυξάνει τις δυνάμεις του κατά μια μονάδα και φθάνει το 6%.

    Τη διαχείριση της κρίσης από την Καγκελάριο εγκρίνει το 69%, ενώ γενικότερα θετική γνώμη για την Άγκελα Μέρκελ έχει το 77% των ερωτηθέντων.-
   Διαδώστε αυτό το άρθρο