Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Οι Γερμανοί συνέλαβαν νεοναζί με 100 κιλά εκρηκτικά στο διαμέρισμά του

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Η γερμανική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός νεοναζί εφήβου αλλά και ενός ακόμα υπόπτου, με κατηγορίες πως σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση με τα περισσότερα από 100 κιλά εκρηκτικών που βρέθηκαν στο σπίτι τους.

Οπλισμένοι αστυνομικοί προχώρησαν στην κατάσχεση παράνομων πυροτεχνημάτων αλλά και εκρηκτικών υλικών από ένα διαμέρισμα στην κατά τα άλλα ήσυχη πόλη του Λαουτερεκεν στα δυτικά της Γερμανίας, δύο ημέρες πριν την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα περισσότερα από τα εκρηκτικά είχαν αποκτηθεί παράνομα, κυρίως από την Πολωνία, ενώ άλλα είχαν κατασκευαστεί επίσης παράνομα εντός του σπιτιού.

Στόχος σύμφωνα με την αστυνομία ήταν η κοντινή πόλη του Καϊζερσλάουτερν.  Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί ένας 18χρονος, στον οποίο ανήκε το διαμέρισμα αλλά και ο 24χρονος φίλος του από τη Ρηνανία-Βεστφαλία.

Κρατούνται με τις κατηγορίες της παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών αλλά και πως σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση, σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Η έρευνα έχει επικεντρωθεί στη γερμανική ακροδεξιά και σύμφωνα με την αστυνομία. Η αστυνομία αναγκάστηκε να εκκενώσει σχεδόν 100 σπίτια που βρίσκονταν κοντά στο διαμέρισμα του 18χρονου, καθώς υπήρχαν φόβοι για πυροδότηση των εκρηκτικών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε