Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

“Οι ΗΠΑ θα δώσουν όπλα στους αντάρτες της Λιβύης”

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εξετάζουν το ενδεχόμενο να προμηθεύσουν με όπλα τη λιβυκή αντιπολίτευση, γράφει σήμερα η εφημερίδα Washington Post.

Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα εκτιμά ότι η απόφαση του ΟΗΕ για την ανάληψη διεθνούς στρατιωτικής δράσης κατά της Λιβύης επιτρέπει μια παροχή βοήθειας σε εξοπλισμό, προσθέτει η εφημερίδα που επικαλείται αμερικανούς και ευρωπαίους αξιωματούχους τους οποίους δεν κατονομάζει.

Ο αμερικανός πρεσβευτής στην Τρίπολη που επέστρεψε πρόσφατα στις ΗΠΑ είπε ότι αξιωματούχοι της κυβέρνησης συζητούν όλες τις επιλογές που αφορούν μια εν δυνάμει βοήθεια που “θα μπορούσαμε να προσφέρουμε σε οπλισμό”. Ωστόσο καμιά απόφαση δεν έχει ληφθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η Γαλλία από την πλευρά της τάχθηκε υπέρ της εκπαίδευσης των αντικαθεστωτικών δυνάμεων και της προμήθειάς τους με όπλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Αίγυπτος από την πλευρά της ενδέχεται να προμηθεύσει με ελαφρά όπλα και πολεμοφόδια τους αντικαθεστωτικούς που πολεμούν τις δυνάμεις του Καντάφι παρά το εμπάργκο για τα όπλα που επέβαλε ο ΟΗΕ στις 26 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, ο Μουστάφα αλ Γεριάνι, δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι αντικαθεστωτικοί αγοράζουν όπλα, χωρίς να αναφέρει από πού και τι είδους όπλα.

Χάνει έδαφος ο Καντάφι – Οι εξεγερμένοι πήραν την Ατζαμπίγια

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε