Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι ΗΠΑ θα εξοπλίσουν τους αντάρτες της Λιβύης

REUTERS
Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξοπλίσει τους αντάρτες στη Λιβύη, η αμερικανική κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, εξακολουθεί να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε εξοπλισμό με σύγχρονο πολεμικό υλικό, των ανταρτών στη Λιβύη, που έχουν περιέλθει σε πολύ δύσκολη θέση εξαιτίας των σκληρών επιθέσεων που δέχονται από τις δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι, όπως δήλωσε την Τρίτη στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρκ Τόνερ.
 
” Σχετικά με το ενδεχόμενο να παρασχεθεί εξοπλιστική βοήθεια στους εξεγερμένους, αυτή είναι μια προοπτική που δεν έχει αποκλεισθεί. Όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά “,τόνισε ο αμερικανός αξιωματούχος.
 
Η Ουάσινγκτον τηρεί εδώ και εβδομάδες σταθερή στάση στο θέμα, επιμένοντας ότι δεν έχει παρθεί απόφαση για την αποστολή πολεμικού υλικού στους αντάρτες.
 
Απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις των εκπροσώπων του τύπου, σχετικά με το τι κάνουν οι ΗΠΑ, για να βοηθήσουν τους αντικαθεστωτικούς στη Λιβύη, που έχουν περιέλθει σε δεινή θέση, ο Τόνερ υπογράμμισε τη διεθνή συμφωνία την περασμένη εβδομάδα για τη σύσταση οικονομικού μηχανισμού που θα ενισχύει οικονομικά τον αγώνα για την εκδίωξη του καθεστώτος του Καντάφι.
 
Παρά δε το δεδομένο ότι η Βρετανία έχει ήδη στείλει βρετανούς στρατιωτικούς στη Βεγγάζη, το προπύργιο των αντικαθεστωτικών, για να εκπαιδεύσουν και να συμβουλεύουν τις δυνάμεις των ανταρτών, ο Μαρκ Τόνερ επανέλαβε οτι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εμμένει στη δέσμευσή του ότι δεν θα αποσταλούν επίγειες δυνάμεις των ΗΠΑ, στη Λιβύη.
 
” Ο πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος από την αρχή που σχεδιάστηκε αυτή η επιχείρηση, ότι δεν θα σταλούν στρατεύματα των ΗΠΑ, στη Λιβύη “, υπενθύμισε ο Τόνερ.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε