Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι Ιάπωνες ψάρεψαν σκορπίνες με ραδιενέργεια!

Οι Ιάπωνες ψάρεψαν σκορπίνες με ραδιενέργεια!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.08.2012 | 21:10
Πρώτη δημοσίευση: 21.08.2012 | 21:09

Μετά τις πεταλούδες που παρουσίασαν μεταλλάξεις, ήρθε η σειρά για τα ψάρια.

Ραδιενέργεια σε επίπεδα ρεκόρ καταγράφηκε σε σκορπίνες στα ανοιχτά των ιαπωνικών ακτών, στο ύψος του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα Νταϊίτσι.

Τα ψάρια αυτά αλιεύθηκαν την 1η Αυγούστου σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τη Φουκουσίμα και από την εξέταση που τους έγινε διαπιστώθηκε ότι ήταν μολυσμένα με καίσιο που έφτανε τα 25.800 μπεκερέλ ανά κιλό, σε επίπεδο δηλαδή 258 φορές υψηλότερο από το όριο που έχει θέσει η ιαπωνική κυβέρνηση για τα τρόφιμα.

Το προηγούμενο ρεκόρ ραδιενέργειας ήταν 18.700 μπεκερέλ ανά κιλό και είχε εντοπιστεί σε μετρήσεις που έγιναν σε σολομούς, αλιευμένους επίσης στα ανοιχτά της Φουκουσίμα.

Η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας TEPCO πιστεύει ότι οι σκορπίνες τρέφονταν σε ζώνες με αυξημένη ραδιενέργεια. Τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να γίνουν νέες αναλύσεις στα ψάρια και το περιβάλλον τους ώστε να καθοριστεί ο παράγοντας που οδήγησε σε τόσο υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας.

Από τις αρχές Ιουνίου οι Ιάπωνες αλιείς επιτρέπεται να ψαρεύουν διάφορα είδη ψαριών και μεδουσών σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό. Μέχρι στιγμής στα αλιεύματα αυτά έχουν καταγραφεί πολύ μικρά ποσοστά ραδιενέργειας.

Την περασμένη εβδομάδα Ιάπωνες ερευνητές ανακοίνωσαν ότι οι πεταλούδες που ζουν γύρω από τον πυρηνικό σταθμό έχουν υποστεί μεταλλάξεις που σχετίζονται με τη ραδιενέργεια.

Διαβάστε

Μεταλλαγμένες πεταλούδες λόγω Φουκουσίμα

    Διαδώστε αυτό το άρθρο