Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Οι Ιάπωνες θέλουν να κάνουν Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα στη ραδιενέργεια;

REUTERS
Η χώρα ακόμη μετράει τις πληγές της ενώ οι επιπτώσεις σε όλο τον κόσμο είναι μεγάλες. Αρκετά προϊόντα έχουν απαγορευθεί λόγο της υψηλής περιεκτικότητας σε ραδιενέργεια. Κι όμως θέλουν και Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το Τόκιο ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, ώστε να δώσει ώθηση στην ανοικοδόμηση της Ιαπωνίας μετά τον καταστροφικό σεισμό, το τσουνάμι και την πυρηνική κρίση που ακολούθησε.
 
Ο πρόεδρος της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Τσουνεκάζου Τακέντα ανακοίνωσε σήμερα επισήμως στο Τόκιο, παρουσία του προέδρου του Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ, την υποψηφιότητα του Τόκιο, το οποίο είχε οργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1964.
 
Η ανακοίνωση ήρθε λίγη ώρα μετά την διακοπή της λειτουργίας αντιδραστήρα σε πυρηνικό σταθμό της δυτικής Ιαπωνίας εξαιτίας βλάβης, δεν υπήρξε διαρροή ραδιενέργειας.
 
Η Kansai Electric Power Co της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να διακόψει τη λειτουργία του αντιδραστήρα 1 του πυρηνικού σταθμού Οχι στη δυτική Ιαπωνία εξαιτίας βλάβης, αλλά διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε διαρροή ραδιενέργειας.
 
Η λειτουργία του αντιδραστήρα του σταθμού, που βρίσκεται σε απόσταση 350 χιλιομέτρων από το Τόκιο, θα διακοπεί για να πραγματοποιηθούν έλεγχοι, έπειτα από την πτώση της πίεσης δεξαμενής που περιέχει μείγμα ύδατος και βορικού οξέος για άγνωστους λόγους χθες τη νύκτα, δήλωσε εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας.
 
Εκτοτε, η πίεση στη δεξαμενή έχει αποκατασταθεί.
 
Η διακοπή της λειτουργίας του αντιδραστήρα θα εντείνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα των ενεργειακών ελλείψεων στην Ιαπωνία, έπειτα από τις πολύμηνες προσπάθειες για τη διαχείριση της κρίσης ραδιενέργειας που προκλήθηκε από την καταστροφή στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, που επλήγη από τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.
 
 
Μέχρι το 2020 δεν θα υπάρχει ραδιενέργεια στην χώρα;
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε