Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι Ισπανοί Αγανακτισμένοι βγήκαν πάλι στους δρόμους

Οι Ισπανοί Αγανακτισμένοι βγήκαν πάλι στους δρόμους
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.06.2011 | 22:45
Πρώτη δημοσίευση: 19.06.2011 | 22:39

Με σύνθημα "ο δρόμος είναι δικός μας, δεν θα πληρώσουμε εμείς για την κρίση τους", εκατοντάδες χιλιάδες διαδήλωσαν στη Βαρκελώνη και σε άλλες περίπου 100 πόλεις.

Δεκάδες χιλιάδες "αγανακτισμένοι" -50.000 σύμφωνα με την τοπική αστυνομία-διαδήλωσαν την Κυριακή στη Βαρκελώνη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας.

Με το σύνθημα "ο δρόμος είναι δικός μας, δεν θα πληρώσουμε εμείς για την κρίση τους", η πορεία των διαδηλωτών διέσχισε ήρεμα το κέντρο της Βαρκελώνης, από την Plaza de Catalunya στην Plaza de Palau, κοντά στο περιφερειακό κοινοβούλιο.

Λίγες ώρες νωρίτερα, δεκάδες χιλιάδες "αγανακτισμένοι" είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο ισπανικό κοινοβούλιο στη Μαδρίτη, αφού πρώτα έξι πορείες είχαν συγκλίνει από όλα τα μέρη της πρωτεύουσας στην περιοχή του.

Αυτή η ημέρα σηματοδότησε την πρώτη μεγάλη κινητοποίηση του κινήματος των "αγανακτισμένων", που γεννήθηκε στις 15 Μαΐου αυθόρμητα από μια μικρή διαδήλωση πολιτών.

Ανάλογες διαδηλώσεις έγιναν σε περίπου εκατό πόλεις της Ισπανίας, στις περιφερειακές πρωτεύουσες αλλά και σε πολλές μικρές πόλεις, όπου αυτό το κύμα της κοινωνικής επανάστασης έχει μεταδοθεί εδώ και πέντε εβδομάδες.

Στη Βαλένθια, τρίτη πόλη της Ισπανίας στα ανατολικά, πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους, μερικοί με ένα κομμάτι σιλοτέιπ κολλημένο στο στόμα σε ένδειξη φιλειρηνισμού.

Σύμφωνα με τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης, περίπου 5.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Γρανάδα (νότια), και άλλοι τόσοι στη Μάλαγα (νότια) και το Μπιλμπάο (βορειοδυτικά).   Διαδώστε αυτό το άρθρο