Ειδήσεις ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ CASSINI· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι Ισπανοί δεν εμπιστεύονται τον Ραχόι

Οι Ισπανοί δεν εμπιστεύονται τον Ραχόι
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.10.2012 | 15:24
Πρώτη δημοσίευση: 08.10.2012 | 15:23

Τα τρία τέταρτα των Ισπανών (71%) επικρίνουν τη δράση του Μαριάνο Ραχόι ως αρχηγού της κυβέρνησης, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα από την εφημερίδα "Ελ Παΐς" και η οποία δείχνει επίσης μια γενική απόρριψη των μεγάλων πολιτικών κομμάτων.

Μόνο 23% των ερωτηθέντων λένε πως εγκρίνουν τον συντηρητικό ηγέτη, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από τις 21 Δεκεμβρίου 2011, έπειτα από σχεδόν οκτώ χρόνια σοσιαλιστικής διακυβέρνησης.
 
Στην ερώτηση "πόση εμπιστοσύνη σας εμπνέει ο αρχηγός της κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι;", 84% των ερωτηθέντων απάντησαν "λίγη" ή "καθόλου".
 
Αυτή η πτώση της δημοτικότητάς του ενώ η χώρα, η οποία βρίσκεται σε κρίση, ενδέχεται να αναγκαστεί να ζητήσει σύντομα την οικονονική διάσωσή της, γίνεται επίσης αισθητή στην πρόθεση ψήφου, όπου το Λαϊκό Κόμμα (PP) του Ραχόι παίρνει μόνο 29,9%, δηλαδή 14,7 μονάδες λιγότερες απ' ό,τι στις εκλογές του Νοεμβρίου 2011.
 
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα πλήττεται όμως επίσης απ' αυτή την απόρριψη, καθώς συγκεντρώνει 23,9% από 28,7% το Νοέμβριο. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ο Αλφρέντο Πέρες Ρουμπαλκάμπα, επικρίνεται από το 76% των ερωτηθέντων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή που πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Metroscopia.
 
Η διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση επικρίνεται έντονα από τους Ισπανούς: στην ερώτηση "μπορεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με τον κατάλληλο τρόπο την οικονομική κατάταση;", το 73% των ερωτηθέντων λέει "όχι", ενώ στην ερώτηση "η κυβέρνηση ξέρει τι κάνει ή αυτοσχεδιάζει;", 71% απαντούν πως αυτοσχεδιάζει.
 
 
   Διαδώστε αυτό το άρθρο