Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι Ισπανοί δεν εμπιστεύονται τον Ραχόι

Οι Ισπανοί δεν εμπιστεύονται τον Ραχόι
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.10.2012 | 15:24
Πρώτη δημοσίευση: 08.10.2012 | 15:23

Τα τρία τέταρτα των Ισπανών (71%) επικρίνουν τη δράση του Μαριάνο Ραχόι ως αρχηγού της κυβέρνησης, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα από την εφημερίδα "Ελ Παΐς" και η οποία δείχνει επίσης μια γενική απόρριψη των μεγάλων πολιτικών κομμάτων.

Μόνο 23% των ερωτηθέντων λένε πως εγκρίνουν τον συντηρητικό ηγέτη, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από τις 21 Δεκεμβρίου 2011, έπειτα από σχεδόν οκτώ χρόνια σοσιαλιστικής διακυβέρνησης.
 
Στην ερώτηση "πόση εμπιστοσύνη σας εμπνέει ο αρχηγός της κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι;", 84% των ερωτηθέντων απάντησαν "λίγη" ή "καθόλου".
 
Αυτή η πτώση της δημοτικότητάς του ενώ η χώρα, η οποία βρίσκεται σε κρίση, ενδέχεται να αναγκαστεί να ζητήσει σύντομα την οικονονική διάσωσή της, γίνεται επίσης αισθητή στην πρόθεση ψήφου, όπου το Λαϊκό Κόμμα (PP) του Ραχόι παίρνει μόνο 29,9%, δηλαδή 14,7 μονάδες λιγότερες απ' ό,τι στις εκλογές του Νοεμβρίου 2011.
 
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα πλήττεται όμως επίσης απ' αυτή την απόρριψη, καθώς συγκεντρώνει 23,9% από 28,7% το Νοέμβριο. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ο Αλφρέντο Πέρες Ρουμπαλκάμπα, επικρίνεται από το 76% των ερωτηθέντων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή που πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Metroscopia.
 
Η διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση επικρίνεται έντονα από τους Ισπανούς: στην ερώτηση "μπορεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με τον κατάλληλο τρόπο την οικονομική κατάταση;", το 73% των ερωτηθέντων λέει "όχι", ενώ στην ερώτηση "η κυβέρνηση ξέρει τι κάνει ή αυτοσχεδιάζει;", 71% απαντούν πως αυτοσχεδιάζει.
 
 
   Διαδώστε αυτό το άρθρο