Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Οι Ιταλίδες είναι… αηδιασμένες! – Παραπομπή σε δίκη του Σίλβιο ζήτησαν οι εισαγγελείς

REUTERS
Τις προηγούμενες μέρες βγήκαν στους δρόμους κρατώντας τα στρινγκ τους. Τώρα επανέρχονται δριμύτερες και δηλώνουν αποφασισμένες να βάλουν ένα τέλος στον σεξιστή όπως λένε πρωθυπουργό τους!
Για πολλές Ιταλίδες, η εικόνα που εκπέμπει για τις ίδιες το σεξουαλικό σκάνδαλο Ρούμπιγκειτ που εμπλέκει τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, γι΄αυτό ετοιμάζονται να διαδηλώσουν στις 13 Φεβρουαρίου για να υπερασπισθούν την αξιοπρέπειά τους.
 
“Δεν πρόκειται για πολιτική κινητοποίηση, είναι ένα αρχικά αυθόρμητο κίνημα γυναικών, πολύ διαφορετικών μεταξύ τους, όλων των ηλικιών, καλλιτεχνών, αλλά και συνηθισμένων ανθρώπων”, εξηγεί η Ελίζα Νταβόλιο, 35χρονη ποιήτρια, δημιουργός ενός blog που λειτουργεί ειδικά για το γεγονός (http://senonoraquando13febbraio2011.wordpress.com).
 
Το μανιφέστο τους τιτλοφορείται “Εάν δεν είναι τώρα, τότε πότε;” και υπογράφηκε από περισσότερες από 50.000 γυναίκες σε μία εβδομάδα. Καταγγέλλει με δριμύτητα “την κατ΄εξακολούθησιν απρεπή απεικόνιση της γυναίκας ως αντικειμένου σεξουαλικής εκμετάλλευσης στις εφημερίδες, την τηλεόραση και τη διαφήμιση”.
 
“Έχουμε κατακλυσθεί από μηνύματα γυναικών που θέλουν να συμμετάσχουν, είναι σαν απροσδόκητη χιονοστιβάδα”, λέει η σκηνοθέτης Φραντσέκσα Κομεντσίνι, μία από τις διοργανώτριες.
 
Χάπενινγκς, διαδηλώσεις, αναγνώσεις θα οργανωθούν σε εκατοντάδες ιταλικές πόλεις, μεταξύ των οποίων η Ρώμη και το Μιλάνο.
 
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η συμπεριφορά του πρωθυπουργού, ο οποίος κατηγορείται ότι πλήρωσε για τις σεξουαλικές υπηρεσίες μίας ανήλικης, της Ρούμπι.
 
Η κινητοποίηση δεν έχει πολιτική ή συνδικαλιστική ταυτότητα, αλλά μεγάλος αριθμός γυναικών ψηφοφόρων της δεξιάς έχει ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχει.
 
“Ο Μπερλουσκόνι έχει δείξει εδώ και καιρό κατάφωρη περιφρόνηση για τις γυναίκες με τις μισογυνικές του δηλώσεις”, λέει η Φραντσέσκα Κομεντσίνι. “Τώρα όμως ξεπέρασε όλα τα όρια, εκφράζει μία τελείως αρχαϊκή εικόνα της γυναίκας” , λέει η Κριστίνα, της ομάδας Di Nuovo, που δημιουργήθηκε για να εστιάσει την προσοχή στην τρομακτική θέση των Ιταλίδων.
 
Δεν υπάρχει περίπτωση να βάλουμε στο στόχαστρο ορισμένες κατηγορίες γυναικών. “Δεν πρόκειται για μία κινητοποίηση εναντίον των κολ γκερλς”, εξηγεί η Ελίζα Νταβόλιο. Άλλωστε, το Κίνημα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ιερόδουλων θα συμμετάσχει στη διαδήλωση της Κυριακής.
 
Θέλουμε να αντιταχθούμε σε αυτήν την κουλτούρα του εύκολου δρόμου, του εύκολου χρήματος, του ‘αρκεί να είσαι ωραία’, του ‘πηγαίνεις σε ένα πάρτι και πουλάς τον εαυτό σου για μια νύχτα’, λέει η Λουνέττα Σαβίνο, γνωστή ηθοποιός του θεάτρου.
 
Η κινητοποίηση, στην οποία θα συμμετάσχουν διασημότητες όπως η αρχιτέκτονας Γκάε Αουλέντι ή η ηθοποιός Λάουρα Μοράντε θέλει να δείξει μέσω των προσωπικών τους ιστοριών ότι οι γυναίκες μπορούν να είναι επιτύχουν και αλλιώς.
 
 
Η εισαγγελία του Μιλάνου κατέθεσε σήμερα αίτηση για την προσαγωγή σε δίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι
 

Η εισαγγελία του Μιλάνου ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αίτηση για την άμεση παραπομπή σε δίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση Ρούμπιγκεϊτ, με τις κατηγορίες της συνδρομής σε εκπόρνευση ανηλίκου και κατάχρηση εξουσίας.
 Ο αρμόδιος δικαστής έχει προθεσμία πέντε ημερών για να αποφασίσει, αν και αυτή η προθεσμία είναι δυνατόν να παραταθεί για λίγες ακόμη ημέρες. Εάν ο δικαστής συμφωνήσει, η δίκη θα αρχίσει σε διάστημα δύο μηνών

 

Ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει ότι δεν έχει ποτέ πληρώσει για σεξ. Ισχυρίζεται ότι αριστεροί εισαγγελείς, που εκκινούν από πολιτικά κίνητρα, τον καταδιώκουν και προσπαθούν να καταστρέψουν την καριέρα του και μέχρι στιγμής έχει αρνηθεί να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Ρούμπι.

 
Το σκάνδαλο έρχεται σε μία δύσκολη στιγμή για την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι , η οποία είχε ήδη αποδυναμωθεί μετά την αποχώρηση του Τζιανφράνκο Φίνι από το κόμμα Λαός της Ελευθερίας τον περασμένο χρόνο.
 
Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ούτε η διατύπωση των πρόσφατων κατηγοριών έχει καταφέρει τη χαριστική βολή τον δισεκατομμυριούχο-πρωθυπουργό.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε