Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

“Οι Κύπριοι φοβούνται να καταστρέψουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο”

“Οι Κύπριοι φοβούνται να καταστρέψουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο”
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.03.2013 | 13:07
Πρώτη δημοσίευση: 19.03.2013 | 13:07

Αυτή είναι η άποψη του υπεύθυνου για τον προϋπολογισμό του κόμματος της Άγκελα Μέρκελ. Κατά τον Νόρμπερτ Μπάρτλε το πρόβλημα δημιουργήθηκε απ' τις ενέργειες που έγιναν στην Κύπρο στο παρελθόν για την προσέλκυση μεγαλοκαταθετών.

Ο κ. Μπάρτλε κάλεσε τη Λευκωσία να προχωρήσει σε εξαίρεση από το “κούρεμα” των μικροκαταθετών και σε μεγαλύτερη επιβάρυνση των μεγαλύτερων καταθέσεων.

Ο κ. Μπάρτλε εξέφρασε, πάντως, την πεποίθηση ότι το κόμμα του θα στηρίξει το σχέδιο διάσωσης όταν θα τεθεί προς έγκριση στη γερμανική Βουλή ενώ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενο κίνδυνο για τις καταθέσεις στη Γερμανία, τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς, όπως εξήγησε, δεν υπάρχει περίπτωση η χώρα να οδηγηθεί σε κρίση χρέους και επιπλέον, υπάρχει η διπλή εγγύηση- του κράτους και των ίδιων των τραπεζών- για ποσά μέχρι 100.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:Η Κίνα έριξε σωσίβιο 30 δισ. αλλά η Κύπρος δεν το... έπιασε ποτέ!Κυνικός Σόιμπλε: "Όποιος τοποθετεί τα χρήματά του σε χώρες με λιγότερους φόρους ας αναλάβει τις ευθύνες του"   Διαδώστε αυτό το άρθρο