Ειδήσεις ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ CASSINI SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 21 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι Ολλανδοί θέλουν την Κύπρο έξω από την Ευρωζώνη

Οι Ολλανδοί θέλουν την Κύπρο έξω από την Ευρωζώνη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.03.2013 | 17:06

Οι περισσότεροι Ολλανδοί πιστεύουν πως η Κύπρος πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη παρόλο που το κόστος της διάσωσης της χώρας αυτής θα ήταν ελάχιστο σε σχέση με το κόστος που θα είχε η διάσωση της Ελλάδας, δείχνει δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (56%) πιστεύουν πως η Κύπρος θα πρέπει να φύγει, σύμφωνα με τον ειδικό στις δημοσκοπήσεις Μορίς Ντε Χοντ.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δόθηκαν στη δημοσιότητα ενώ ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ ετοιμάζεται να συζητήσει μαζί με τους άλλους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης μέτρα για τη διάσωση της Κύπρου. Ο Ντάισελμπλουμ προεδρεύει του Eurogroup, του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που θα συνεδριάσει αργότερα σήμερα στις Βρυξέλλες.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης πως η πλειοψηφία των υποστηρικτών του σοσιαλδημοκρατικού Εργατικού Κόμματος του Ντάισελμπλουμ πιστεύουν πως η Κύπρος πρέπει να βοηθηθεί για να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Το ζήτημα της Κύπρου περιλαμβανόταν σε μια ευρύτερη δημοσκόπηση για τα πολιτικά κόμματα στην Ολλανδία, όπου το κυβερνών κεντροδεξιό Φιλελεύθερο Κόμμα και το σοσιαλδημοκρατικό Εργατικό Κόμμα κέρδισαν συνολικά μαζί 79 έδρες στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο η δημοσκόπηση έδειξε πως έκτοτε έχει αυξηθεί η υποστήριξη προς τα έντονα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα όπως οι Σοσιαλιστές και το Κόμμα της Ελευθερίας. Το γεγονός αυτό αντανακλά την εκτεταμένη απογοήτευση για τα οδυνηρά μέτρα λιτότητας που προωθούνται στη χώρα.

Η δημοσκόπηση έδειξε πως, αν γίνονταν τώρα εκλογές, οι Φιλελεύθεροι θα κέρδιζαν 23 έδρες και οι Εργατικοί 18.

"Αυτοι που ψήφισαν το 2012 τους Φιλελεύθερους, αλλά στη συνέχεια εγκατέλειψαν το κόμμα, είναι πολύ ευρωσκεπτικιστές", δήλωσε ο Ντε Χοντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Γερμανοί θέλουν να χρεοκοπήσει η Κύπρος

 

Όλι Ρεν: Μετά το κουράγιο Έλληνες και κουράγιο Κύπριοι

 

"Η ΕΚΤ γνώριζε για το ξέπλυμα χρήματος στην Κύπρο πριν την ένταξή της στην ευρωζώνη"

 

Από το Νοέμβριο του '11 είχε προειδοποιήσει η τρόικα την Κύπρο - Στο Eurogroup κρίνεται το μέλλον της - Oι απαιτήσεις του ΔΝΤ που έφεραν την εμπλοκή

 

"Πάρτε τα χρήματά σας και τρέξτε" - Ο N.Farage μιλά για το "έγκλημα" στην Κύπρο

    Διαδώστε αυτό το άρθρο