Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Οι Ομπάμα θα δούν και τους νιόπαντρους στο Λονδίνο

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ θα συναντηθούν με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κάθριν, σήμερα Τρίτη, πρώτη ημέρα της τριήμερης επίσημης επίσκεψης του αμερικανού προέδρου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε πως ο πρόεδρος και η κ.Ομπάμα θα έχουν σύντομη συνάντηση με τον δούκα και την δούκισσα του Κέιμπριτζ (επίσημοι τίτλοι του Ουίλιαμ και της Κέιτ μετά τον γάμο τους) μόλις φτάσουν στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σήμερα”, διευκρίνισε εκπρόσωπος των ανακτόρων.

Η συνάντηση θα έχει διάρκεια περίπου δέκα λεπτά και θα προηγηθεί της επίσημης υποδοχής του ζεύγους Ομπάμα από την βασίλισσα Ελισάβετ.

Αμέσως μετά ο Ομπάμα θα συναντηθεί με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Σε κοινό άρθρο των δύο ηγετών που δημοσιεύεται σήμερα στους Times, Ομπάμα και Κάμερον επισημαίνουν πως οι παραδοσιακά στενοί δεσμοί ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Βρετανία αποτελούν μια “σημαντική σχέση για εμάς, αλλά και τον κόσμο”.

Στο άρθρο υπογραμμίζεται η στενή συνεργασία Βρετανίας και ΗΠΑ σε θέματα όπως η Λιβύη και το Αφγανιστάν, ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας και η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Οι δύο ηγέτες εκφράζουν επίσης την υποστήριξή τους στα αντικαθεστωτικά κινήματα στον αραβικό κόσμο. “Δεν θα παραμείνουμε θεατές όσο οι επιθυμίες (των λαών αυτών) συντρίβονται από τις βόμβες, τις σφαίρες και τους όλμους”, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

“Δεν έχουμε την πρόθεση να χρησιμοποιήσουμε βία, όμως όταν πρόκειται για τα συμφέροντα και τις αξίες μας, γνωρίζουμε πως έχουμε την ευθύνη να δράσουμε…Θα στηρίξουμε αυτούς που θέλουν να φέρουν φως στο σκοτάδι, που αναζητούν την ελευθερία και όχι την καταπίεση, θα βοηθήσουμε αυτούς που θέτουν τους θεμέλιους λίθους της δημοκρατίας”, καταλήγουν Ομπάμα και Κάμερον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ‘Ηπιε μια Guiness και έφυγε άρον – άρον για το Λονδίνο

Bad hair day

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε