Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Οι Simpsons είναι του… διαβόλου και θα «πληρώσουν» πρόστιμο!

Οι Simpsons είναι του… διαβόλου και θα «πληρώσουν» πρόστιμο!

Πρόστιμο 52.000 τουρκικών λιρών (δηλαδή 22.600 ευρώ) επέβαλε το τουρκικό Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο στο κανάλι CNBC-E και αιτία ήταν ένα επεισόδιο της πασίγνωστης αμερικανικής σειράς κινούμενων σχεδίων.

Σε αυτό ο Θεός εμφανίζεται υπό την επιρροή του διαβόλου, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του Τύπου στην Τουρκία.

Το RTUK δικαιολόγησε την απόφασή του εξηγώντας πως στο συγκεκριμένο επεισόδιο, οι δημιουργοί των Simpsons “χλεύασαν το Θεό” παρουσιάζοντας μια ομάδα νέων να σχολιάζει ένα φόνο που πραγματοποιήθηκε με θεϊκή διαταγή. Ο Θεός τους ενθαρρύνει στη συνέχεια να καταναλώσουν οινοπνευματώδη με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τη Χουριέτ.

“Ένα από τα πρόσωπα χρησιμοποιεί καταχρηστικά τις θρησκευτικές πεποιθήσεις ενός άλλου για να το κάνει να διαπράξει φόνους. Η Βίβλος καίγεται δημοσίως και ο Θεός και ο Σατανάς εμφανίζονται με τη μορφή ανθρώπων”, καταγγέλλεται στην αναφορά του RTUK, την οποία επικαλείται η εφημερίδα. Τα μέλη του RTUK ελέγχουν το σεβασμό της νομοθεσίας από τα τηλεοπτικά κανάλια.

Σε μια άλλη σκηνή που επικρίνεται από το RTUK, ο Θεός εμφανίζεται να σερβίρει καφέ στον διάβολο, κάτι που αποτελεί προσβολή στη θρησκευτική πίστη, προσθέτει η αναφορά την οποία επικαλείται η Χουριέτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι “αποκαλύπτει” το WikiLeaks για τους Simpsons;

O Karl Lagerfeld σε ρόλο.. Simpsons! Δες τις φωτογραφίες..

Με την ευλογία του Πάπα οι Simpsons!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε